RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
INNRØMMER: Luca Paolini (til høyrde i bildet), tidligere lagkamerat med Alexander Kristoff, innrømmer å ha brukt kokain.
INNRØMMER: Luca Paolini (til høyrde i bildet), tidligere lagkamerat med Alexander Kristoff, innrømmer å ha brukt kokain. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Paolini innrømmer kokainmisbruk

Den italienske syklisten Luca Paolini, som var lagkamerat med Alexander Kristoff i Katjusja, innrømmer at han har misbrukt piller i flere år.

38-åringen ble tatt for doping under Tour de
France.

Veteranen ble kastet ut av rittet og mistet jobben i Katjusja da han testet positivt for kokain under Tour de France. Kristoff mistet en viktig hjelperytter og siden har det vært stille rundt Paolini.

Søndag snakket han ut i et intervju med Gazzetta dello Sport. Paolini skal ha tatt kokain kun en gang, som følge av at han var avhengig av sovepillene benzodiazepine.

- Verst var det på natten, når benzodiazepinene fikk styrke. Du mister klarheten. Og da kommer det ned til kokain. For meg var uunngåelig, jeg tok det nesten uten å være klar over det, sa Paolini ifølge Cyclingnews.

- Jeg var alene den natten da jeg tok kokain. Jeg kan ikke tilgi meg selv. Jeg er en ektemann og far, en ledende idrettsutøver. Jeg var et eksempel for så mange. Jeg har sviktet en generasjon som trodde på meg. Det er det som gjør vondt.

Startet i 2004
Misbruket av sovepillene skal ha startet helt tilbake i 2004. Pillene er ikke forbudt, men han ble frarådet av Katjusjas leger å bruke dem.

- Det startet i 2004 da min bror døde. Det virkelig problemet er hverdagslivet, store og små problemer. Alt det kommer på toppen av idretten, sa Paolini.

Den italienske syklisten forsøkte å stoppe misbruket flere ganger, men klarte det ikke. Å søke hjalp var noe han ikke ønsket å gjøre.

- Ja, jeg prøvde å slutte, men det var en vanskelig kamp. Jeg hadde panikkanfall, angst og ubehag. Det er ikke et bra liv.

- Jeg var en slave for pillene, det var veldig trist. Jeg har alltid vært stolt. Jeg har aldri søkt hjelp fra andre. Årene går, forventninger, hele tiden hjelpe for kapteinene, fra Kristoff til Joaquim Rodríguez. Alt fikk meg ut av balanse, sa Paolini.

«Født på nytt»
Å bli tatt for doping skal derimot ha vært redningen for Paolini. Først da innså han sin egen pilleavhengighet.

- Jeg innså raskt at det ikke var noen ulykke. Jeg drepte den sportslige delen, men ble født på nytt som menneske. Nei, jeg vet ikke om jeg ville gjort det igjen. Kokain åpnet øynene mine og fikk meg til å innse avhengigheten min av sovepiller.

- Jeg vet ikke om jeg vil ha muligheten til å komme tilbake, men dette er den største lærdommen jeg kunne fått. Man trenger ikke å gjemme alt inn i seg når man har problemer. Du må søke hjelp, sa Paolini. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere