RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Den franske proffsyklisten Lloyd Mondory har testet positivt på EPO. Han er den tredje AG2r-La Mondiale-rytteren som er dopingtatt de tre siste årene.
Den franske proffsyklisten Lloyd Mondory har testet positivt på EPO. Han er den tredje AG2r-La Mondiale-rytteren som er dopingtatt de tre siste årene. Foto: Pascal Pavani (Afp)

Proffsyklist tatt for EPO

Den franske proffsyklisten Lloyd Mondory har testet positivt på EPO. Han er den tredje AG2r-La Mondiale-rytteren som er dopingtatt de tre siste årene.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) opplyste tirsdag at Mondory er varslet om at hans A-prøve fra en uanmeldt dopingtest 17. februar er positiv. Han er følgelig suspendert inntil saken er ferdig behandlet.

Mondory har rett til å kreve at B-prøven skal analyseres. Dersom funnene i A-prøven bekreftes, vil han trolig bli utelukket i to til fire år.

To andre AG2r-ryttere er dopingtatt de siste årene. Steve Houanard ble tatt for EPO høsten 2012 og Sylvain Georges for et sentralstimulerende stoff i 2013. AG2r er ett av lagene som har sluttet seg til Bevegelsen for troverdig sykling (MPCC), en gruppe profflag som enige om å underkaste seg strengere regler enn WADAs.

32-årige Mondory ble nummer sju i Clasica de Almería i år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere