Gå til sidens hovedinnhold

«Prologkongen» Cancellara

Vant tempoetappen av Spania rundt - i Nederland.

La Vuelta a Espana, eller Spania rundt, som det også heter, gikk av stabelen lørdag - i Nederland.

Den 4,8 kilometer lange tempoetappen foregikk i byen Assen, der Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch var de to nordmennene i aksjon.

De to havnet imidlertid langt nede på resultatlistene. Rasch endte på 66. plass, mens Kurt Asle Arvesen ble å finne som nummer 127 i mål - henholdsvis 30 og 39 sekunder bak vinneren Fabian Cancellara.

- Andre ryttere i bedre form
Saxo Banks sveitsiske rytter, som også vant tempoetappen som innledet Tour de France i juli, var aldri truet av konkurrentene - på tross av at syklisten før løpet avskrev seg selv som favoritt til å vinne prologen i Nederland.

- Prologen kommer for tidlig for min del. Det finnes nok av andre ryttere som er i bedre form, uttalte Kurt Asle Arvesens lagkamerat før lørdagens prolog. Det var det mange som var uenige i, og Cancellara skulle motbevise sitt eget utsagn.

I mål var han ni sekunder foran nestemann, belgiske Tom Boonen. Tyler Farrar fra USA var tredje best, tolv sekunder bak Cancellara.

Til Spania i neste uke
Av de store sammenlagtfavorittene var det Ivan Basso og Alejandro Valverde som fikk det beste utgangspunktet. Begge rytterne kom i mål 18 sekunder bak Cancellara, til en syvendeplass.

Det samme gjorde Alexander Vinokourov, den ukrainske syklisten som er tilbake fra utestengelsen han fikk etter å ha blitt avslørt for bloddoping.

Søndag fortsetter rittet med den 204 kilometer lange etappen fra Assen til Emmen.

Først på torsdag i neste uke ankommer rytterne Spania, når den femte etappen sykles fra Tarragona til Vinaros.

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene