RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Prologkongen» Cancellara

Foto: Peter Dejong/AP
Sist oppdatert:
Vant tempoetappen av Spania rundt - i Nederland.

La Vuelta a Espana, eller Spania rundt, som det også heter, gikk av stabelen lørdag - i Nederland.

Den 4,8 kilometer lange tempoetappen foregikk i byen Assen, der Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch var de to nordmennene i aksjon.

De to havnet imidlertid langt nede på resultatlistene. Rasch endte på 66. plass, mens Kurt Asle Arvesen ble å finne som nummer 127 i mål - henholdsvis 30 og 39 sekunder bak vinneren Fabian Cancellara.

- Andre ryttere i bedre form
Saxo Banks sveitsiske rytter, som også vant tempoetappen som innledet Tour de France i juli, var aldri truet av konkurrentene - på tross av at syklisten før løpet avskrev seg selv som favoritt til å vinne prologen i Nederland.

- Prologen kommer for tidlig for min del. Det finnes nok av andre ryttere som er i bedre form, uttalte Kurt Asle Arvesens lagkamerat før lørdagens prolog. Det var det mange som var uenige i, og Cancellara skulle motbevise sitt eget utsagn.

I mål var han ni sekunder foran nestemann, belgiske Tom Boonen. Tyler Farrar fra USA var tredje best, tolv sekunder bak Cancellara.

Til Spania i neste uke
Av de store sammenlagtfavorittene var det Ivan Basso og Alejandro Valverde som fikk det beste utgangspunktet. Begge rytterne kom i mål 18 sekunder bak Cancellara, til en syvendeplass.

Det samme gjorde Alexander Vinokourov, den ukrainske syklisten som er tilbake fra utestengelsen han fikk etter å ha blitt avslørt for bloddoping.

Søndag fortsetter rittet med den 204 kilometer lange etappen fra Assen til Emmen.

Først på torsdag i neste uke ankommer rytterne Spania, når den femte etappen sykles fra Tarragona til Vinaros.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere