*Nettavisen* Sport.

Prudhomme: - Lederen har aldri blitt likt

FORKASTELIG: Rittdirektør i Tour de France, Christian Prudhomme, går ut mot forkastelig oppførsel fra tilskuere. Lørdag fikk Chris Froome kastet urin på seg. Foto: Christophe Ena (Ap)

Ber publikum respektere lederen.

Lørdag fikk sammenlagtleder Chris Froome i Tour de France kastet urin etter seg. Rittdirektør Christian Prudhomme synes hendelsen er beklagelig og ber publikum respektere lederen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rittdirektør i Tour de France, Christian Prudhomme. Foto: Stefano Rellandini (Reuters)

Froomes prestasjoner i rittet har vakt oppsikt. Tidligere ryttere har hevdet briten er dopet, noe som har påvirket publikum. Lørdag kastet en tilskuer urin på Sky-rytteren og ropte «doping, doping». Prudhomme forteller det ikke er nytt at syklisten med den gule trøya blir mislikt.

- Topprytteren i løpet har aldri blitt likt i Tour de France-historien. Jacques Anquetil ble det ikke, Eddy Merckx ble det ikke, og det blir gjentatt nå. Men det bør være en minimumsgrense av respekt, sa Prudhomme.

Franskmannen håper tilskuerne holder seg i skinnet framover.

- Oppførselen til enkelte publikummere, et mindretall åpenbart, kan ikke tolereres. Å fornærme integriteten til den gule trøya er uakseptabelt, sa Prudhomme. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.