RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prudhomme: - Lederen har aldri blitt likt


FORKASTELIG: Rittdirektør i Tour de France, Christian Prudhomme, går ut mot forkastelig oppførsel fra tilskuere. Lørdag fikk Chris Froome kastet urin på seg.
FORKASTELIG: Rittdirektør i Tour de France, Christian Prudhomme, går ut mot forkastelig oppførsel fra tilskuere. Lørdag fikk Chris Froome kastet urin på seg. Foto: Christophe Ena (Ap)
Ber publikum respektere lederen.

Lørdag fikk sammenlagtleder Chris Froome i Tour de France kastet urin etter seg. Rittdirektør Christian Prudhomme synes hendelsen er beklagelig og ber publikum respektere lederen.

Rittdirektør i Tour de France, Christian Prudhomme.

Froomes prestasjoner i rittet har vakt oppsikt. Tidligere ryttere har hevdet briten er dopet, noe som har påvirket publikum. Lørdag kastet en tilskuer urin på Sky-rytteren og ropte «doping, doping». Prudhomme forteller det ikke er nytt at syklisten med den gule trøya blir mislikt.

- Topprytteren i løpet har aldri blitt likt i Tour de France-historien. Jacques Anquetil ble det ikke, Eddy Merckx ble det ikke, og det blir gjentatt nå. Men det bør være en minimumsgrense av respekt, sa Prudhomme.

Franskmannen håper tilskuerne holder seg i skinnet framover.

- Oppførselen til enkelte publikummere, et mindretall åpenbart, kan ikke tolereres. Å fornærme integriteten til den gule trøya er uakseptabelt, sa Prudhomme. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere