*Nettavisen* Sport.

Qhubeka i ekstase etter Tour de France

KAN SMILE: Det ble ikke etappeseier på MTN-Qhubekas Edvald Boasson Hagen, men han kan likevel være godt fornøyd med innsatsen til laget i Tour de France-debuten. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Gjorde det bedre i debuten enn hva de hadde drømt om.

Sør-afrikanske MTN-Qhubeka gjorde det bedre i Tour de France-debuten enn hva de hadde drømt om. Det får forventningene rundt laget til å øke.

Edvald Boasson Hagens lag var egentlig ganske fornøyd med bare å få lov til å delta i treukersrittet. De hadde kun deltatt en gang i Vuelta a España fra før av de tre store rittene.

I Touren endte laget opp med seier på den 13. etappen til Stephen Cummings, Daniel Teklehaimanot ble første afrikaner til å bære klatretrøya i noen dager, utallige minutter i brudd og femteplass i lagkonkurransen.

- Hvis du fortalte meg det før rittet ville jeg har sagt at du røykte noe, sa sportsdirektør Doug Ryder til Cyclingnews.

De gode prestasjonene fra det unge laget i debuten får Ryder til å drømme om hvor langt Qhubeka kan nå i fremtiden.

- Vi har ikke sett toppen av hva våre ryttere kan gjøre og vi ser fram til å vokse samtidig med laget. Vi ser fram til å gjøre det bedre og potensielt ha målsetting om podieplass i Tour de France i fremtiden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.