RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Qhubeka i ekstase etter Tour de France


KAN SMILE: Det ble ikke etappeseier på MTN-Qhubekas Edvald Boasson Hagen, men han kan likevel være godt fornøyd med innsatsen til laget i Tour de France-debuten.
KAN SMILE: Det ble ikke etappeseier på MTN-Qhubekas Edvald Boasson Hagen, men han kan likevel være godt fornøyd med innsatsen til laget i Tour de France-debuten. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Gjorde det bedre i debuten enn hva de hadde drømt om.

Sør-afrikanske MTN-Qhubeka gjorde det bedre i Tour de France-debuten enn hva de hadde drømt om. Det får forventningene rundt laget til å øke.

Edvald Boasson Hagens lag var egentlig ganske fornøyd med bare å få lov til å delta i treukersrittet. De hadde kun deltatt en gang i Vuelta a España fra før av de tre store rittene.

I Touren endte laget opp med seier på den 13. etappen til Stephen Cummings, Daniel Teklehaimanot ble første afrikaner til å bære klatretrøya i noen dager, utallige minutter i brudd og femteplass i lagkonkurransen.

- Hvis du fortalte meg det før rittet ville jeg har sagt at du røykte noe, sa sportsdirektør Doug Ryder til Cyclingnews.

De gode prestasjonene fra det unge laget i debuten får Ryder til å drømme om hvor langt Qhubeka kan nå i fremtiden.

- Vi har ikke sett toppen av hva våre ryttere kan gjøre og vi ser fram til å vokse samtidig med laget. Vi ser fram til å gjøre det bedre og potensielt ha målsetting om podieplass i Tour de France i fremtiden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere