RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rasende etter sykkeldrama

Sist oppdatert:
Tyske Stefan Schumacher og George Hincapie endte i en heftig krangel etter et drama av de sjeldne på siste etappe av Tour Benelux.

Hincapie ledet rittet med tre sekunder på Schumacher før onsdagens sisteetappe, men tapte til slutt seieren med ett lite sekund etter en meget omdiskutert hendelse.

Schumacher og Hincapie lå side ved side på etappen rett før mål da tyskeren gled med sin sykkel. Ustøheten fikk imidlertid Hincapie til å falle.

Inn mot mål spurtet så Schumacher inn til en 3. plass, noe som ga fire bonussekunder og seieren i rittet med ett sekund.

Da begge rytterne var i mål endte det i en heftig krangel om hva som hadde skjedd. Ifølge Reuters virket det som et uhell, og Schumacher hevdet at det var en tilskuer som fikk ham ut av balanse.

Hincapies protest ble senere avvist av juryen.

Italienske Vincenzo Nibali ble nummer tre, men gjorde et helhjertet forsøk på å vinne. Han angrep nemlig hele tre ganger på den siste mila i et forsøk på å riste av seg Hincapie og Schumacher.

Belgiske Philippe Gilbert vant den siste etappen, men seieren kom helt i skyggen av det som skjedde bak ham rett før mål.

Frikjent for doping
25 år gamle Schumacher debuterte først på Protouren i 2006 etter flere sterke resultater i mindre ritt. Han vant to etapper av årets Italia Rundt.

Han har tidligere også blitt tatt for doping, men ble senere frikjent da det ble kjent at han på forhånd hadde spurt det internasjonale sykkelforbundet om medikamentet han tok var lovlig. Svaret han da feilaktig fikk var at det var lovlig.

For Hincapie var andreplassen en ny skuffelse. Tidligere i år ble han kun nummer 32 i Tour de France.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere