Gå til sidens hovedinnhold

Raser mot OL-uttak

Profilert sykkelleder mener feil mann erstatter Thor Hushovd i OL.

Manager for sykkellaget Team Sparebanken Vest, Per-Ivar Bøe, er opprørt over at Steffen Kjærgaard og landslagsledelsen har innstilt Lars Petter Nordhaug, som Thor Hushovds erstatter til OL i Beijing.

Fredag ble det klart at Hushovd trekker seg fra sommerens OL, fordi han sliter med sykdom. Nordhaug, som sykler for Tønsberg CK, har dermed blitt tatt ut som erstatter for grimstadgutten.

Les også: - Burde brutt Tour de France

Bøe mener det per dags dato er en annen norsk syklist som er bedre enn Nordhaug, nemlig Stian Remme fra Team Sparebanken Vest.

- Lars Petter Nordhaug er en glimrende sykkelrytter og en flott ambassadør for sporten, men hans største prestasjoner i år er tilbake i mars måned, og det kan ikke tillegges særlig vekt nå, sier Bøe i et åpent brev.

Remme ble tidligere i år beste nordmann under Ringerike Grad Prix (4. plass) og imponerte også under sommerens sykkel-NM. Bøe peker spesielt på at Remme gjorde det bedre enn Nordhaug i begge disse konkurransene.

- Den løypen som er der (i Beijing) passer meget godt forsåvel Nordhaug som Remme, men vi må jo la det de presterer i intern kamp i «nyere tid» være utslagsgivende, sier Bøe.

Videre, blir det også satt spørsmålstegn ved Steffen Kjærgaards rolle i dette uttaket.

- Kjærgaard er klubbkamerat med Nordhaug i Tønsberg CK, og da burde han absolutt trådt til side og latt annen person gjort en slik innstilling, sier manageren.

På 1990-tallet var Per-Ivar Bøe manager for det norske amatørlaget CK Bjørvin og var med på å fostre sykkeltalenter som Kurt Asle Arvesen, Bjørn Stenersen, Lars Kristian Johnsen og Bo Andre Namtvedt.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken