RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Råskinnet McEwen

(Scapix/EPA)
Sist oppdatert:
Robbie McEwen tok sin tredje etappeseier i årets Tour de France fredag. Thor Hushovd ble nummer fem.

6. ETAPPE, LISIEUX-VITRÉ(189 km): Robbie McEwen viste nok en gang klasse da han vant den sjette etappen av Tour de France. Thor Hushovd kom på femteplass.

- Dette var hardt. Vi var der med alle mann, men det manglet litt for meg i spurten, sier Thor Hushovd til TV 2.

ALT OM TOUR DE FRANCE

- Helt rå
Grimstad-gutten er full av beundring for Davitamon-Lottos Robbie McEwen. Australieneren vant sin tredje Tour-etappe for året, nummer elleve totalt.

- McEwen er jo helt rå, det er veldig vanskelig å slå ham nå, sier Hushovd.

Seierherren var naturlig nok svært glad etter den solide spurten, og takket laget.

- Jeg har aldri gjort det så godt så tidlig i Touren før, nå har jeg tre etappeseierer allerede. Laget gjorde en fantastisk jobb, særlig opptrekker Gert Steegmans var suveren nok en gang, sier Robbie McEwen.

Preget
Etter to velt på to dager var ikke Hushovds opptrekker Julian Dean like behjelpelig - han var helt tydelig preget av de siste dagers hendelser.

- Etter det som har skjedd de siste dagene, føler jeg meg rett og slett ikke så sterk i spurtene, sier Dean til TV 2.

Tom Boonen ble nummer tre, og beholder den gule ledertrøya. Men han taper poeng til McEwen i kampen om den grønne. Dagens vinner har 157 poeng, mens Boonen har 147. Thor Hushovd er nummer fem med 103 poeng.

Daniele Bennati ble nummer to på den sjette etappen, mens Bernhard Eisel kom på fjerdeplass.

Brudd
Tidligere på etappen var Thor Hushovd faktisk med i et brudd sammen med 16 andre ryttere. De fikk en luke på over minuttet, men med sammenlagtleder Tom Boonen i bruddet ble de raskt kjørt inn.

Tre ryttere slapp imidlertid unna. Magnus Bäckstedt (LIQ), Florent Brard (CEI) og Anthony Geslin (BTL) lå i tet lenge, men måtte innse at det ikke gikk fem kilometer før mål. Dermed ble det en massespurt, der de siste to kilometrene var flate og det gikk rett frem. Her var Robbie McEwen uslåelig.

Lørdag sykles det tempoetappe i Tour de France, og der vil vi helt sikkert få se at sammenlagtrytterne viser seg frem. Etappen går fra Saint-Grégoire til Rennes, og er 52 kilometer lang.

TV 2 Nettavisen fulgte den sjette etappen live.

Bakgrunn:
Fredagens etappe er en lettkupert og "enkel" strekning på 189 kilometer. Det er sannsynlig at de store sammenlagtfavorittene - i den grad det er noen igjen - vil ta det rolig i dag ettersom det skal sykles tempo i morgen.

Det er tre innlagte spurter på etappen, den første etter 46 kilometer, mens de to siste kommer ved 116,5 km og 166, 5km. Hvis det ikke har gått et brudd, vil spurtlagene kjempe med nebb og klør for hvert minste bonuspoeng.

Et brudd blir det imidlertid helt sikkert, og det er ikke umulig at utbryterne kan holde helt til mål. Noe som passer Crédit Agricole dårlig, ettersom Thor Hushovd har mange poeng å ta inn på Robbie McEwen og Tom Boonen i kampen om den grønne trøya. Nordmannen er på femteplass i spurtkonkurransen, 41 poeng bak McEwen og 40 poeng bak Boonen.

Målgangen i Vitré kommer etter en av de fineste rette strekningene i denne Touren, to kilometer lang. Så en eventuell spurt bør bli svært severdig og spennende. Kanskje vi endelig får en norsk dag på oppløret?

Hushovd ligger på femteplass sammenlagt, 19 sekunder bak Boonen, som fortsatt leder rittet. Dermed er det lite trolig at vi får se Grimstad-gutten i gult flere dager i årets Tour de France - det vil tempoetappen på lørdag sørge for.

Værmelding for dagen: Skiftende skydekke, 18 grader. Vestlig lett bris. Muligheter for regnbyger ved målområdet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere