*Nettavisen* Sport.

Rasmussen vurderte selvmord

Foto: EPA/Scanpix

- Heldigvis kunne jeg ikke finne et tau på hotellrommet, sier skandalerytteren.

Michael Rasmussen ledet sommerens Tour de France da hans nederlandske lag Rabobank valgte å ta ham ut av rittet. Årsaken var at dansken skal ha løyet om hvor han oppholdt seg i tiden før Touren.

Nå snakker Rasmussen ut om hvordan han opplevde timene etter den knusende beskjeden i et intervju med den nederlandske avisen De Telegraaf.

Alene på hotellrommet
Fem timer etter at han hadde vunnet rittets siste, store fjelletappe og dermed i praksis hadde sammenlagtseieren i lomma, satt Rasmussen alene og i skjul på et hemmelig hotellrom.

For andre gang på få timer tenkte han på å begå selvmord. For allerede på vei til hotellet kom den uhyggelige tanken snikende.

- På den andre siden av veien kjørte det lastebiler forbi oss hele tiden. Det hadde vært enkelt å ta tak i rattet, så ville hele det forferdelige marerittet være over, sier Rasmussen.

På hotellrommet ble han etterlatt alene av sportsdirektør Erik Dekker. Rasmussen følte at han ikke hadde mer å leve for.

- Jeg satt alene fem timer etter at jeg sto på podiet. Hele min verden kollapset. Heldigvis kunne jeg ikke finne et tau på rommet. Ellers hadde jeg ikke vært her nå, sier Rasmussen ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Innrømmet løgn
På en pressekonferanse i november innrømmet Rasmussen at han hadde løyet om hvor han oppholdt seg før Tour de France.

- Jeg har ikke oppholdt meg Mexico, og har dermed gitt feil opplysninger til UCI, men Rabobank har hele tiden visst at jeg ikke var i Mexico. Det beklager jeg, men jeg gjorde det på grunn av ekteskapelige årsaker, som jeg her ikke vil komme nærmere inn på, sa Rasmussen på pressekonferansen.

Rasmussen var fremdeles rasende på Rabobank som kastet ham ut av verdens største sykkelritt på grunn av brudd på meldeplikten.

- Det er fullstendig absurd at Rabobank valgte å ta meg ut av rittet, sa Rasmussen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.