*Nettavisen* Sport.

Razzia hos Boonens foreldre

Foto: AFP/Scanpix

Men politiet skal ikke ha funnet noe mistenkelig hos sykklestjernens foreldre.

25.01.08 17:12

Det var onsdag at politiet i den belgiske byen Retie skal ha ransaket huset til Tom Boonens foreldre. Det melder AFP. Razziaen skal være et ledd i en politietterforskning av den belgiske rytteren Tom Vannoppen. Men politiet har i følge statsadvokaten Marc Rubens ikke ha funnet noe i huset som knytter Bonnen til saken. Han mener det også bare var snakk om en rutineundersøkelse.

Syklisten som er en av sportens mest profilerte utøvere har oppholdt seg i huset den siste tiden før han reiste til etapperitt i Qatar. Politiet er svært misfornøyd med at razziaen har lekket ut i pressen.

- På en måte kan rytterens image ha fått en urettmessig skade, sier en talsmann til den store belgiske avisen Het Laatste Nieuws.

Boonen skal selv ha gitt tillatelse til at politiet kunne gjennomsøke huset. Han ble også avhørt fordi navnet hans kom opp i etterforskning av sykkelcrossrytteren Tom Vannoppen. Bonnen er treningskamerat med Vannoppen.

Boonens lag Quickstep har vært i politiet søkelys flere ganger. I fjor ble det hjemme hos flere ryttere og ledere gjennomført politirazziaer.

Les flere aktuelle sportssaker her

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.