*Nettavisen* Sport.

Riis legger bort sykling - tar tenkepause

SOL OG GLEDE: Tidligere sportssjef Bjarne Riis (til venstre) og lageier Oleg Tinkov fotografert under Tour de France i fjor. Da var stemningen i storlaget Tinkoff-Saxo en ganske annen.

SOL OG GLEDE: Tidligere sportssjef Bjarne Riis (til venstre) og lageier Oleg Tinkov fotografert under Tour de France i fjor. Da var stemningen i storlaget Tinkoff-Saxo en ganske annen. Foto: Bryn Lennon (Getty Images)

Avstår fra å kommentere sluttårsaken.

30.03.15 23:17

Bjarne Riis tar en pause og trekker seg litt unna offentligheten i den kommende tiden.

For første gang har han ytret seg etter den brå avskjeden med sykkellaget Tinkoff-Saxo.

På sin sønns twitterprofil gir Riis en kort status etter den dramatiske utviklingen rundt profflaget.

- I den kommende tiden vil jeg vie tiden min til familien og mine venner. Jeg må tenke over hva jeg ønsker å oppnå med livet rent jobbmessig i tiden som kommer, skriver Bjarne Riis.

Sendt på dør

50-åringen ble søndag kveld avskrevet som manager for Tinkoff-Saxo, laget han solgte til den russiske mangemillionæren Oleg Tinkov i desember 2013.

23. mars ble det kjent at Oleg Tinkov hadde suspendert dansken.

Forsøk på megling mellom partene førte ikke fram.

- Vi, Tinkoff Sports ledelse og jeg, er enige om å ikke kommentere ytterligere det som er skjedd.

- Fantastisk reise

- Mine mange år med laget har vært en fantastisk reise på mange måter, og jeg vil gjerne benytte sjansen til å uttrykke min takknemlighet til alle som bidro til å gjøre reisen uforglemmelig, både ryttere, ansatte, sponsorer og fans.

- En særlig takk til ryttere og ansatte i Tinkoff-Saxo. Fortsett å arbeide hardt, og jeg er sikker på at dere vil oppnå resultater. Jeg ønsker dere alt det beste, skriver den tidligere sykkelmanageren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.