*Nettavisen* Sport.

Riis raser mot «farlig» antidopingregel

Foto: (Scanpix)

«Sladrehank fortjener bank», mener CSC-sjefen.

19.11.07 18:15

I helgen innførte antidopingbyrået WADA nye og strengere regler i kampen mot idrettens mange juksemakere.

Ett av hovedpunktene er målet om å ramme bakmennene langt hardere enn hva dagens regelverk tillater. Samtidig åpner antidopingbyrået for å dele ut strafferabatt til utøvere som angir mulige juksepaver.

Det får Team CSC-sjef Bjarne Riis til å se rødt. Den gamle Tour de France-vinneren - som måtte si fra seg gullmedaljen tidligere i år etter selv å ha tilstått EPO-bruk - frykter at rykteflom blir resultatet, ikke at flere regelbrytere blir tatt.

- Man vil nå få nedsatt sin straff hvis man forteller om andre. Det kan være både bra og dumt. Det er ikke bra hvis det fører til at det settes ut rykter som ikke er sanne. Da blir det farlig.

- Det nytter ikke at alle sier hva som helst for å gjøre seg interessante. Det skal være seriøsitet bak det, sier Riis til danske B.T, og langer samtidig ut mot WADA for mangel på koordinering av dagens dopingkontroller.

- Det er fullstendig grotesk at man ikke trekker i samme retning. Det kunne vært lykken hvis Anti Doping Danmark, UCI, WADA og så videre arbeidet sammen, refser Riis.

I stedet kan nå utøvere bli testet av tre forskjellige instanser på tre dager.

- Det er overkill. Og det er sløsing av ressurser. Det bør være mer koordinering. Ellers blir ting useriøse, mener Kurt Asle Arvesens teammanager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.