RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riis raser over beskyldninger

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
I en tysk bok beskyldes Bjarne Riis for å ha vært så gjerrig med premiepengene han fikk for Tour de France-seieren i 1996 at lagkameratene vendte ham ryggen.

Det får Riis til å rase.

- Det er loddrett løgn, sier Riis til B.T. om beskyldningene i boken "Århundretalentet" som er skrevet av den tyske journalisten Andreas Burkert.

Den danske syklisten vant Tour de France i 1996, men Burkert fra Süddeutsche Zeitung siterer daværende Telekom-rytter Jens Heppner på at Riis innkasserte 2,6 millioner danske kroner ut over premiepengene, og at han ikke delte med hjelperne sine slik skikken er. Derfor skal syklistene ha vendt ham ryggen og bestemt seg for å hjelpe Jan Ullrich i stedet.

- Ren løgn. Premiepengene fra Tour de France ble delt likt mellom alle på laget. Så vidt jeg husker fikk alle om lag 800.000 kroner hver, og dessuten kjøpte jeg et gullur til hver av dem. Å påstå noe annet er uhyrlig, sier Riis.

- Det er fullstendig uhørt at en Tour de France-vinner ikke skulle dele premiepengene med laget sitt.

Riis sier at han ikke vet noe om de 2,6 millioner kroner han skal ha fått ut over premiepengene.

- Jeg vet ikke hva det er for et beløp. Hva jeg personlig tjente på seieren gjennom min kontrakt med Telekom vedkommer bare meg, sier Riis som nå er eier av CSC-laget.

(NTB-Ritzau)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere