RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riis refser Sastre

Foto: AFP/SCANPIX
Mener Tour de France-vinneren har problemer med å innordne seg.

Bjarne Riis innrømmer nå at han hadde store kontroverser med Tour de France-vinner Carlos Sastre i forkant av rittet i Frankrike i sommer.

Sastre har gjentatte ganger i høst gått til harde angrep mot sin sjef i danske Team Saxo Bank (tidligere CSC). Under Spania rundt hevdet spanjolen blant annet at sportsdirektøren opptrer på en måte som splitter og skader laget.

Tar til motmæle
Bjarne Riis har vært forsiktig med å ta til motmæle, men nå tar han bladet fra munnen og svarer sin egen elev.

- Vi hadde en kjempekrise i forkant av årets Tour de France. Carlos kjørte helt sitt eget show. Han var ikke en del av det øvrige Tour-laget, og vil ikke sykle de samme rittene som de andre. Han ville heller ikke på treningsleir med resten, og hadde hele tiden en eller annen unnskyldning, sier han til Berlingske Tidende.

Vant Tour de France
Sastre vant litt overraskende sommerens Tour de France – og sørget for stor oppmerksomhet rundt Kurt Asle Arvesens danske arbeidsgiver. I kulissene murret det imidlertid litt.

- Problemet med Carlos har vært at han har hatt vanskelig for å akseptere at det er jeg som bestemmer. Han er en fantastisk fyr, men har vanskelig for å innordne seg, sier Bjarne Riis.

(saken fortsetter under bildet)

Han innrømmer videre at han overveide å sparke spanjolen etter at sistnevnte kom med krass kritikk av ham tidligere i høst. Til slutt valgte han likevel å la det hele passere.

Neste sesong trenger han uansett ikke bekymre seg for nye «fighter» med Sastre. Årets Tour de France-vinner forlater Team Saxo Bank for å bli lagkamerat med Thor Hushovd i Cervelo Test Team.

Får konetips
Kurt Asle Arvesen og lagkameratene i Team Saxo Bank er i full gang med forberedelsene til en ny sesong, og ingenting overlates til tilfeldighetene. Nå har Bjarne Riis blant annet engasjert en egen kostholdsekspert – og sjefen gikk ikke langt for å finne den rette.

Jobben tilfalt nemlig sykkelsjefens egen kone, den tidligere håndballstjernen Anne Dorthe Tanderup.

Kanskje er det de økonomiske problemene i kjølvannet av konkursen rundt IT Factory som gjør at Riis valgte å benytte konas ekspertise. Tanderup skal i hvert fall innprente Arvesen & co. hvorfor det er dumt å drikke brus etter målgang, hvor viktig det er å tygge maten i stedet for å sluke den og at matinntak skal skje på rett tid av døgnet.

Bjarne Riis er optimistisk.

- Hvis vi får til dette opplegget, kan det skape en revolusjon. Hun er skitdyktig. Dette blir sinnssykt bra, sier han til Berlingske Tidende.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere