Ringrev hjelper Boasson Hagen

Servais Knaven har tatt Edvald Boasson Hagen under sine vinger.

22.01.08 13:28

Den svært rutinerte Team High Road-rytteren (tidligere T-Mobile) har gjort det til sin fanesak på sine eldre dager å hjelpe unge syklister opp og frem.

- Etter 14 år som profesjonell rytter har jeg masse rutine. Jeg ønsker å hjelpe de unge rytterne for å lære dem mer om sykkel og å vinne ritt, sier Knaven til lagets hjemmeside.

Nå er det førstereisgutt Edvald Boasson Hagen som får hjelp av 37-åringen. Gudbrandsdølen har hatt læremesteren som romkamerat den siste uka.

- Han er en veldig rutinert rytter som har vært lenge i gamet. Jeg er yngst på laget og har mye å lære, sier Boasson Hagen til Nettavisen.

Gode tilbakemeldinger
20-åringen har nettopp avsluttet sin første treningssamling med det tyske storlaget på Mallorca. Og har møtt sykkelstorheter som George Hincapie, Kim Kirchen, Bradley Wiggins og Bert Grabsch.

Det har vært en flott opplevelse for unggutten.

- Jeg har trent bra og har blitt bedre kjent med rytterne.

- Hvor godt henger du med på trening?

- Jeg synes jeg henger greit med. Tilbakemeldingene jeg har fått fra trenerne, er at de er veldig godt fornøyd med deg. Jeg er i godt slag og gleder meg til løpene utover sesongen, sier Boasson Hagen.

Rett til USA
Sykkelkometen drar rett fra Mallorca til USA, de han skal være med på nok en to uker lang samling i California i starten av februar. Etter den samlingen vet han sannsynligvis mer om hvordan sykkelsesongen kommer til å se ut for hans del.

- Både hvordan jeg skal brukes og hvilke ritt jeg skal kjøre, får jeg bare ta etter hvert. Nå er det viktigste å bli kjent med teamet og å komme godt i gang med treningen, sier han.

PS! Team High Road stiller også til start i det pågående Tour Down Under i Australia. Bernhard Eisel, Marcus Burghardt, Andre Greipel, Adam Hansen, Greg Henderson, Frantisek Rabon og Scott Davis var derfor ikke med til Mallorca.

Les flere nyheter på Nettavisens sportsseksjon!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.