RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ørn: - Folk forstår ikke hvor stort dette er

FREMST: Alexander Kristoff er Team Katjusjas hovedperson i forbindelse med Tour de France.
FREMST: Alexander Kristoff er Team Katjusjas hovedperson i forbindelse med Tour de France. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Alexander Kristoff er fremst på Team Katjusjas Tour de France-bilde.

Alexander Kristoff står i front på Katjusjas offisielle Tour de France-bilde.

- Det bildet sier mer enn 1000 ord, sier trener Stein Ørn.

Russerne offentliggjorde sitt TdF-lag torsdag. 27 år gamle Kristoff poserer i front på lagbildet.

- Det har aldri vært et internasjonalt sykkellag som har stått sterkere bak en norsk kaptein enn det Katjusja gjør. Det er sinnssykt å se det bildet med Alex i front. Han står foran Luca Paolini og Joaquim Rodríguez. Det er fascinerende. Folk forstår ikke hvor stort dette er, sier stefar og trener Ørn til NTB.

LES OGSÅ:Kristoff-konkurrent må stå over Touren

- Det er et stort nåløye bare for å delta i Tour de France, men nå har du også en norsk kaptein som står på toppen av det høyest rangerte sykkellaget i verden. Alexander får 100 prosent oppbacking. Vi er veldig fornøyd, sier Ørn.

Med 18 seirer så langt denne sesongen kommer Kristoff til rittet som en av de største favorittene til å vinne én eller flere etapper.

- Katjusja vekter mellom Alexander og Rodríguez, som gjør at laget er veldig robust også på etapper der Alex ikke når opp. De vil gi Alexander så mye support som mulig, men har også alternativer i form av en klatrer, sier Ørn.

Krydret med muligheter
Etter at rittet innledes med en prolog, venter en etappe som passer spurterne på rittets annen dag 5. juli. Det er også Kristoffs bursdag, og en fin anledning til å ta sin tredje etappeseier.

- Den første uken av TdF er krydret med etapper Alexander kan vinne. Han har også gode muligheter på etappe 13 og 15, og den siste opp Champs-Élysées er vi lystne på å gjøre det bra på, men den kommer etter to av de hardeste etappene i Touren noensinne, sier Ørn.

I helgen sykler Kristoff NM i Lillehammer. Touren starter 4. juli.

- Å vinne én etappe er det overordnede målet. Ingen nordmann har vunnet mer enn to etapper. Det tangerte Alex i fjor. Vi får telle opp til slutt hvor mange etappeseirer det blir, men det er nok av utfordringer og muligheter, sier Kristoffs mangeårige trener.

Cavendish-duell
Kristoffs to forrige seirer kom på henholdsvis 12. og 15. etappe i fjor. Mark Cavendish er blant dem som kan ødelegge seiersmulighetene for Stavanger-syklisten.

- I fjor krasjet Cavendish tidlig, men han har en del egenskaper til å motvirke Alex' sin spurt. Vi har ikke helt sett noen skikkelig klinsj mellom dem hittil. Det er første gang de to møtes i maksimal form og med maksimal lagstøtte. Å levere resultater i TdF er noe helt annet, det er helt unikt. Men det er ingen tvil om at forutsetningene aldri har vært bedre for at Alex lykkes, sier Ørn.

De øvrige på Katjusjas lag er: Giampaolo Caruso, Jacopo Guarniere, Marco Haller, Dimitrij Kozonsjuk, Alberto Losada, Tiago Machado, Luca Paolini og Joaquim Rodríguez. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere