RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rodriguez med stormskritt i sammendraget


VANT: Joaquim Rodriguez vant i Vuelta a España.
VANT: Joaquim Rodriguez vant i Vuelta a España. Foto: Jose Jordan (Afp)
Fikk luke til Fabio Aru.

Opp fjellene i Nord-Spania kjempet flere av sammenlagtfavorittene om seieren, og til slutt var det Joaquin Rodriguez som kunne juble etter målgang på den 15. etappen av Spania rundt.

Det var Katjusja-rytterens første etappeseier i årets Spania rundt, og mannen som var nummer to i sammendraget før start søndag hentet inn flere sekunder på italienske Fabio Aru i ledertrøya. Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) syklet inn på plassen bak, og etter at bonussekundene var delt ut skiller det ikke mer enn ett sekund mellom Aru og Rodriguez i sammendraget.

Den 15. etappen av årets Spania rundt gikk fra Comillas til Sotres. Cabrales, og var på 175.8 kilometer. Etappens første kategoriserte stigning var annenkategorien Alto del Torno etter 115 kilometer. Men det bratteste var igjen til slutt, i det dagen ble avsluttet med målgang opp førstekategorien Sotres der stigningen på det meste var på 13,3 prosent. Rytterne klatret fra over 1000 høydemeter på 13 kilometer.

Et brudd bestående av ni mann fikk gå etter 40 kilometer, og på vei opp utenfor kategori-stigningen Alto de Ortiguero 28 kilometer før mål hadde de rett over tre minutter ned til hovedfeltet. Avstanden var nede i 1.12 minutter i det bruddet startet klatringen opp etappens siste stigning.

Haimar Zubeldia (Trek) var den siste i bruddet som holdt stand mot hovedfeltet på vei opp den siste bakken, men rett under to kilometer fra mål ble også han hentet inn, før sammenlagtkanonene overtok ledelsen. På etappens siste kilometer knivet blant annet Aru, Rodriguez, Nairo Quintana og Alejandro Valverde om seieren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere