RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

Roser sjefens antidopingarbeid

Sist oppdatert:
Thor Hushovd mener at teamsjefen ligger langt foran i kampen mot doping.

Thor Hushovd har i ni år kjørt for Credit Agricole. Grimstad-gutten er regnet blant de beste spurterne i verden. Laget er ikke like høyt rangert. Nylig ble de ikke invitert til Giro d` Italia. Hushovd er derimot svært fornøyd med å være i laget.

- Jeg har det fortsatt godt hos Credit Agricole etter 9 år på laget. Jeg respekterer den måten Roger Legeay driver laget på. Spesielt hans antidopingarbeid respekterer jeg høyt. Hadde alle managere styrt laget slik så hadde sykkelsporten kommet lengre i kampen mot doping, sier Hushovd til Feltet.dk.

Hushovd håper nå at dopingskandaler som den med Michael Rasmussen ikke rammer sykkelsporten neste år.

- Michael Rasmussen saken er synd for sykkelsporten. Det er slike saker vi ikke har råd til de neste årene, sier Hushovd.

Hushvd er meget fornøyd med sykkelsportens system med meldeplikt. Michael Rasmussen som ble kastet ut av Tour de France i gul ledertrøye på grunn av brudd på meldeplikten, har kommet med hardt skyts mot Hushovd. Han uttalte at Hushovd selv hadde fått advarsler.

- Jeg vet ikke noe om hvorfor mitt navn ble nevnt. Jeg bryr meg heller ikke om det. Jeg har aldri fått noen advarsel fra Norges Sykkelforbund eller UCI, sier Hushovd.

Han håper nå at UCI og WADA får gjennomført så mange tester som de ønsker neste år. Han ser meldeplikten som en mulighet til å få tatt juksemakerne.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere