RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA

Sammenlignes med Mühlegg

Sist oppdatert:
Mens sykkelekspert Johan Kaggestad raser, setter Floyd Landis' mor sin lit til Gud.

- Jeg kalte Tour de France-seieren hans årets idrettsprestasjon uansett idrett. Nå viser det seg å være årets bedrag uansett idrett, sier Kaggestad til TV 2 Sporten.

- Dette er enda en negativ sak for sykling, men nå jobbes det bra og vi går riktig vei. Enda flere faller igjennom, vi får rensket opp og får de ut av sykkelsporten, sier Thor Hushovd etter torsdagens seier i Sandefjord Grand Prix.

Nok et slag
Direktør Rune Andersen i Verdens Antidopingbyrå (WADA) synes ikke rystet:

- Vi har hele tiden sagt at sykkelsporten har et troverdighetsproblem. Det så vi foran årets Tour de France, da en del utøvere ikke fikk starte på grunn av mistanke om doping. Om dette viser seg å stemme, så bekrefter det hva vi tidligere har sagt, sier han til TV 2 Sporten.

DETTE ER FLOYD LANDIS:

- Født: 14. oktober 1975 i Farmersville, Pennsylvania.,

- 1,78 meter høy, 69 kilo.

- Vokste opp i et mennonitt-samfunn, som er en del av den anabaptistiske tradisjonen. Mennonittene er strengt bibeltroende, driver voksendåp og er ofte pasifistiske.

- Lag: Phonak, kom fra U.S. Postal i fjor. Proff siden 1995. Profesjonelle serie: 10.

Sykkelekspert Kaggestad sammenligner Landis' prestasjon på den 17. etappen av Tour de France med Johann Mühleggs femmil i 2002-OL.

- Det var på den etappen han testet positivt. Det Landis gjorde var akkurat like umenneskelig som Mühleggs prestasjon, og så viste begge deler seg å være juks. Det er helt håpløst at en Tour de France-vinner blir dopingtatt.

Guds vilje skjer
Floyd Landis får iallfall støtte hjemmefra.

- Jeg er ikke bekymret. Jeg tror Gud lar oss gjennomgå dette slik at Floyds ære blir desto større, sier mamma Arlene.

Hun sår tvil om den positive testosteron-/pitestosteron-prøven er riktig. Nå venter hele verden på B-prøven.

FAKTA OM TESTOSTERON/EPITESTOSTERON:

- Kroppen produserer selv testosteron og epitestosteron i ett cirka 1 til 1 forhold.

- En som vil bedre prestasjonene sine ved å ta testosteron kan da også ta epitestosteron for å opprettholde kroppens normalbalanse mellom testosteron og epitestosteron. (T/E ratio).

- Epitestosteron brukes da som ett maskeringsmiddel for å skjule bruk av testosteron. Høye verdier av begge stoffene kan tyde på bruk av testosteron som er forsøkt skjult gjennom tilførsel av epitestosteron.

- Testosteron er det normale mannlige kjønnshormonet og er også utgangspunkt for de anabole steroidene. Effekten man har av å bruke testosteron er å få en rask oppbygging av muskler.

(kilde: antidoping.no/Dr. Per Wiik Johansen, medisinsk ansvarlig i Antidoping Norge)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere