*Nettavisen* Sport.

Se hvem som er tilbake

Foto: Brian Rasmussen (EPA/Scanpix)

Ikke alle hjerter gleder seg, men det gir Michael Rasmussen blaffen i.

28.07.09 09:35

Han ledet Tour de France sammenlagt i 2007 da han ble tatt ut av rittet, etter å ha gjemt seg for dopingjegerne under oppkjøringen. Av samme grunn ble Michael Rasmussen utestengt fra all idrett i to år.

Selv har dansken hele tiden hevdet sin uskyld, og mandag var han tilbake på sykkelsetet uten å ha innrømmet noe som helst.

Jobber med lag
Mandag gjorde han comeback. Det fant sted i Kjellerup, og Rasmussen endte på andreplass, kun slått av Aleksejs Saramotins.

Nå har den klatresterke dansken tenkt seg tilbake til verdenstoppen. Foreløpig står han uten lag, men han har langt fra gitt opp å finne seg en ny arbeidsgiver.

- Jeg jobber for tiden med å få styr på lagsituasjonen. Det er fortsatt ingen avklaring, men der er forhandlinger i gang. Men planen er at jeg skal sykle flere ritt, og det er det jeg har trent for de siste to årene. Og jeg tror det er noen som er interessert i de kvalitetene jeg besitter, sier Rasmussen til Feltet.dk.

Kreves for 6,3 mill.
Rasmussen bekrefter at han har vært i dialog med danske lag, men avkrefter at han har vært i samtaler med Bjarne Riis som er sportsdirektør i Kurt Asle Arvesens lag, Team Saxo Bank.

Å finne et nytt lag er for øvrig ikke den eneste utfordringen Rasmussen har. Han har også et krav på seg på 6,3 millioner kroner fra det internasjonale sykkelforbundet, UCI.

Rasmussen nekter å betale, og har meldt saken inn for idrettsdomstolen CAS. CAS har tidligere gitt Alexandre Vinokourov medhold i en tilsvarende sak.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.