*Nettavisen* Sport.

Sekundstrid i lagtempoen

I GULT: Chris Froome beholder den gule ledertrøya etter søndagens lagtempoetappe. Foto: Benoit Tessier (Reuters)

Chris Froome beholdt den gule ledertrøya.

12.07.15 18:02

Peter Sagan hadde 11 sekunder opp til Chris Froome i sammendraget i Tour de France før søndagens lagtempo.

Dermed var slovaken avhengig av at hans lag, Tinkoff-Saxo, kjørte raskt gjennom den 28 kilometer lange løypa fra Vannes til Plumelec for at han skulle overta den gule ledertrøya - i hvert fall raskere enn Froomes Team Sky.

To sekunder bak Sagan befant amerikanske Tejay van Garderen seg, og BMC ville også gjøre sitt for å få sin rytter i gul trøye.

Og etappen skulle vise seg å bli en sekundstrid av dimensjoner.

Sterk avslutning av BMC

Movistar syklet inn til en klar ledelse, men ble truet av flere av lagene som kom bak.

Men ikke Tinkoff-Saxo. Peter Sagans lag la seg inn 24 sekunder bak Movistar, og slovaken kunne dermed se langt etter den gule trøya etter dagens etappe.

Da kom Tejay van Garderen nærmere. BMC syklet inn til bestetid, fire sekunder foran Movistar, og på det tidspunktet var det bare Sky og sammenlagtleder Chris Froome igjen i feltet.

Og selv om Froome forsvarte sin gule trøye greit, ble det en sekundstrid opp bakkene i Plumelec.

To kilometer før mål hadde Sky fem sekunder til gode på BMC, men det sveitsiske laget hadde avsluttet forrykende. Froome og hans lagkompiser hadde ikke den samme spruten i beina, og kom til slutt i mål 62 hundredeler bak BMC - men med god margin for at den kenyansk-fødte briten skulle få beholde ledertrøya.

- Vi fikk positive mellomtider underveis, men hadde ikke det fulle og hele bildet. I en perfekt verden ville vi også ha sikret den gule ledertrøya sammen med denne seieren, men slik gikk det ikke. Nå må vi nøye oss med, og glede oss over, etappeseieren, sier Tejay van Garderen etter etappen.

- Fin gjennomkjøring

Edvald Boasson Hagens MTN-Qhubeka hadde mål om å komme inn blant de ti beste, men endte til slutt helt nede på 20.-plass, 1:56 minutter bak BMC.

- Alle måtte ta en del føringer, men jeg og Steve (Cummings) tok kanskje hoveddelen av det. Jeg følte det gikk ganske bra. Vi måtte vente litt en periode der, for vi mista en del mange folk, så da tapte vi litt. Men det var en fin gjennomkjøring, sier Boasson Hagen til TV 2 etter etappen.

Stort bedre gikk det ikke for Alexander Kristoffs Team Katusha, som riktgnok kom i mål tre sekunder foran MTN-Qhubeka, på 19.-plass.

I sammendraget var både Tejay Van Garderen, Chris Froome og Nairo Quintana fem sekunder innenfor hverandre, mens dagens tapere var Alberto Contador og Vincenzo Nibali. De tapte henholdsvis 28 sekunder og 35 sekunder til teten i sammendraget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.