Sesongens første seier for Kristoff

VANT: Syklisten Alexander Kristoff.

VANT: Syklisten Alexander Kristoff. Foto: Lionel Bonaventure (Afp / NTB scanpix)

- Det er deilig!

Alexander Kristoff slet i vinden, men tok likevel sesongens første seier i Qatar rundt mandag. Han var raskest på den andre etappen av rittet.

Etappen på 194,5 kilometer gikk unna i et høyt tempo, men nordmannen var ikke til å stoppe i avslutningen og vant spurten i gruppen bestående av 12-13 syklister. Han vant med en halv sykkellengde foran italienske Andrea Guardini og belgieren Greg Van Avermaet.

Kristoff har også overtatt ledelsen sammenlagt. 27-åringen er ett sekund foran Tom Boonen som ble toer på søndagens åpningsetappe.

Ny erfaring

- Det er deilig å få bekreftet at jeg har gjort en god treningsjobb i vinter, og at jeg har nivået inne allerede nå. Det har ikke skjedd i tidligere sesonger. Jeg får jo håpe at det holder seg der, sa Kristoff til NTB.

På grunn av høyt tempo og kraftig sidevind ispedd sand, splittet feltet seg opp i flere smågrupper. Gjennomsnittshastighet de to første timene av rittet var godt over 54 km/t.

Sandstorm

- Det var jo nærmest sandstorm der ute. Dette er en av de hardeste dagene jeg har hatt i Qatar noen gang, sa Kristoff.

Hans lagkamerat Sven Erik Bystrøm gjorde en solid jobb med å holde Kristoff inne blant de første rytterne underveis. Han endte selv på en 18.-plass på etappen, og kom i mål 15 sekunder bak.

- Dette er et brutalt ritt hvor det er angrep og rykking hele tiden. Man kommer fort inn i det og blir etter hvert herdet. Bystrøm gjorde en god jobb for laget i dag, sa Katjusja-rytteren.

Edvald Boasson Hagen og hans nye lag Qhubeka hadde ingen god dag på sykkelsetet. Nordmannen endte langt bak og ble slått med over ni minutter på etappen. Lagets beste rytter ble nederlandske Theo Bos på 60.-plass.

Tirsdag er det en 10,9 kilometer lange tempoetappe på programmet. Der er fjorårsvinner Niki Terpstra favoritt. Terpstra holder 5.-plassen sammenlagt, kun åtte sekunder bak Kristoff. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.