Skreddersyr nytt Crédit-tog

Thor Hushovd gråter ikke over tapet av Julian Dean.

24.01.08 10:36

Crédit Agricole avsluttet i helgen sin første treningsleir for året i Sør-Frankrike. Thor Hushovd håper dette er sesongen som skal få ham opp blant verdens beste sprintere.

Borte fra fjorårslaget den newzealandske spurtopptrekkeren Julian Dean. Tilbake sitter nordmannen igjen med flere ryttere han kan forme etter eget ønske.

- Unge ryttere er litt lettere for meg å forme, slik at opplegget blir slik som jeg vil ha det. Det blir derfor lettere å forandre på ting nå, og derfor ser det veldig spennende ut foran årets sesong, sier Thor Hushovd til Nettavisen.

Rutinert ringrev
Først og fremst blir det 25-åringene William Bonnet og Mark Renshaw som skal være med å regissere «Crédit-toget».

Men også Simon Gerrans (fra AG2R Prévoyance) og fullblodssprinteren Jeremy Hunt (fra Unibet) vil være nyttige menn for austegden.

- Jeremy er en rytter med stor rutine, som ofte hevder seg under de nest største rittene. Han er en spennende rytter, men jeg vet for lite om han ennå, sier han.

Nevnte Hunt vant fjorårets GP de la Marseillaise, som er årets første test for Hushovd & Co.

Kan erstattes
Mange norske og franske Crédit-sympatisører rev seg nok i håret da sympatiske Julian Dean skrev under fra nystartede Team Slipstream etter tre år i Roger Legeays franske stall.

Men det er flere som mener at det faktisk kan være en fordel for teamets norske lagkaptein.

- Julian var enorm når alt klaffet, men det var ikke veldig mange ganger alt klaffet, sier Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, til Nettavisen.

Og Hushovd er ikke uenig i dette:

- Kan det være en fordel for deg at Julian Dean har forlatt laget?

- Ja, det kan det godt være. Julian var veldig mye skadet, og brukte lang tid på både det og å komme tilbake igjen. Nå har jeg i stedet minst to ryttere å velge i mellom, sier han.

- Skal bli råest
Utfordringen blir å perfeksjonere spurtopptrekket underveis i sesongen.

- Det er umulig å trene på dette, så vi må terpe det når vi kjører løp sammen utover, sier Hushovd.

Terminlista for nordmannen toppes som vanlig at Tour de France (fra 5. Juli), men også de store klassikerne som Milan-San Remo, Flandern Rundt og Paris-Roubaix blir viktige.

De aller største sprinterne blir nemlig målt etter resultatene i disse prestisjetunge klassikerne.

- Som sprinter har jeg fortsatt flere områder jeg må utvikle meg på, for å bli en av verdens råeste. Jeg er ikke helt der oppe ennå, men det er et naturlig mål for meg.

Les flere nyheter i Nettavisens sportsseksjon!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.