RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skrellseier til Tormod (20) i sykkel-NM

MEST KREFTER: Tormod Hausken Jacobsen fra Stavanger jubler for NM-gull i fellesstart på Eidsvoll Verk. Sølvvinner Filip Eidsheim til venstre.
MEST KREFTER: Tormod Hausken Jacobsen fra Stavanger jubler for NM-gull i fellesstart på Eidsvoll Verk. Sølvvinner Filip Eidsheim til venstre. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Proffene ble hengt av før innspurten.

Tormod Hausken Jacobsen (20) ble høyst overraskende norsk mester i sykling på landevei i Eidsvoll søndag.

Øster Hus-Ridley-rytteren triumferte da det ble spurtet om seieren mellom syklistene i en utbrytergruppe.

De største favorittene, den Tour de France-klare Katjusja-proffen Alexander Kristoff og Team Sparebanken Sør-rytter Sondre Holst Enger, ble satt sjakk matt av utbryterne.

Med bare en drøy kilometer igjen var det altfor langt ned til den større gruppa med favorittene. Heller ikke Belkins Lars Petter Nordhaug eller Vegard Stake Laengen fra Bretagne-Séché Environnement maktet å ta seg fram.

- Utrolig høye odds
Jacobsen fikk tett følge av Filip Eidsheim fra Team Fixit, men holdt unna med et halvt sykkelhjul.

- Det må ha vært utrolige høye odds for det her. Vi hadde et tilnærmet perfekt løp. Vi prøvde å hente inn folk hele veien, og forsøkte å holde roen da vi kom to stykker i brudd, oppsummerte en andpusten, men meget glad vinner overfor TV 2.

Eidsvollgutten og hjemmefavoritten Vegard Breen, som er utenlandsproff i belgiske Lotto-Belisol, hadde lite å stille opp med i spurten. Han endte som nummer fire.

(artikkelen fortsetter under bildet)


Odd Christian Eiking fra Team Joker tok tredjeplassen, mens Jacobsens lagkompis i Øster Hus-Ridley, Fredrik Strand Galta ble nummer fem.

Borgersen tok teten
Veteranen Reidar Borgersen kom seg helt opp til utbryterne da de stoppet opp og så på hverandre like før innspurten.

Norgesmesteren på tempo forsøkte å dra ifra konkurrentene umiddelbart, men ble utmanøvrert og måtte nøye seg med sjetteplass.

- Jeg var sikker på at jeg skulle ta det i en spurt. Jeg ble nummer fem i fjor, så jeg følte meg sikker. Det ble perfekt da Reidar Borgersen kom fram og startet spurten på den siste kilometeren, beskrev Tormod Hausken Jacobsen videre i seiersintervjuet.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere