RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
OMBESTEMTE SEG: To ganger har Maarten de Jonge endret flyavgangene med Malaysia Airlines i siste liten, og dermed reddet livet. 
OMBESTEMTE SEG: To ganger har Maarten de Jonge endret flyavgangene med Malaysia Airlines i siste liten, og dermed reddet livet.  (imago / Sirotti / All Over Press)

Skulle være med på begge de styrtede Malaysia Airlines-flyene

Sist oppdatert:
Proffsyklist droppet både MH17 og MH370.

Den nederlandske syklisten Maarten de Jonge (29) hadde planer om å være med på begge de to Malaysia Airlines-flygningene de siste månedene som aldri kom fram til destinasjonen.

I mars ble et Malaysia Airlines-fly (MH370) på vei fra Kuala Lumpur til Beijing savnet over Indiahavet. Flyet med 227 passasjerer og tolv besetningsmedlemmer har ennå ikke blitt funnet.

Torsdag denne uken krasjet et Malaysia Airlines-fly (MH17) på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur i Ukraina. 280 passasjerer og en besetning på 15 omkom.

Ifølge Daily Mail skulle den nederlandske proffsyklisten Maarten de Jonge opprinnelig være med på begge de to flygningene, men endret reiseplanene like før.

- Det som har skjedd er forferdelig. Det er så mange ofre. Det er helt forferdelig, heter det i en uttalelse fra de Jonge.

Tredje gang
De Jonge sykler til daglig for det malaysiske sykkellaget Terengganu. Han hadde vært i Nederland for å delta i nasjonalt mesterskap på sykkel, da han etter planen skulle ta Kuala Lumpur-flyet fra Amsterdam hjem til Malaysia torsdag.

Noen dager før flygningen endret han derimot billetten til søndag. Det samme gjorde han før den mystiske forsvinningen i mars.

(artikkelen fortsetter under bildet)

BASE I MALAYSIA: Maarten de Jonge sykler på asiatouren for malysiske Terengganu, men har fortid på mer kjente europeiske lag.


Selv om han bare har vært en billettendring unna to katastrofale flyreiser, viser han ingen frykt.

- Jeg har vært heldig to ganger. Det kommer jeg også til å være den tredje gangen, sier de Jonge.

- Lettet
Syklisten la denne uken ut historien på sin egen hjemmeside. Der snakker han ned sin egen opplevelse av respekt for ofrene og pårørende. Likevel priser han seg lykkelig over at han er uskadd selv.

- Jeg kunne fort ha vært med på flyet. Jeg er lei meg på vegne av passasjerene og deres familier, men samtidig lettet over at jeg er uskadd, har nederlenderen uttalt i et intervju med RTV Oost, ifølge Daily Mail.

De Jonge har tidligere syklet for blant andre det britiske kontinentallaget Endura Racing. Dette laget fusjonerte i fjor med tyske Team NetApp.

Team NetApp-Endura, som laget nå heter, deltar i disse dager i Tour de France. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere