Gå til sidens hovedinnhold

Sky satser på Halvorsen i Australia

- Det bør passe meg, sier den unge proffdebutanten.

Sykkelsportens mest berømte profflag, Team Sky, satser på sin ferske nordmann Kristoffer Halvorsen (21) under årets første ritt på verdenstouren.

Det skjer i det australske etapperittet Tour Down Under fra 16.–21. januar.

Kristoffer «Doffen» Halvorsen debuterer sammen med Chris Lawless på høyeste nivå i den berømte Sky-drakta. Unge, men mer erfarne Egan Bernal blir lagets kaptein i kampen om sammenlagtseieren.

Opptrekkshjelp

Men det er Halvorsen fra Kristiansand det skal satses på i spurtene. U23-verdensmesteren fra 2016 får britene Jon Dibben og Owain Doull som opptrekkere. Salvatore Puccio og Lukasz Wisniowski er de to andre rytterne på laget som teller sju mann.

Årets første store sykkelritt går av stabelen rundt Adelaide og man tjuvstarter med et tradisjonelt kriteriumsritt i Adelaide 14. januar.

- Det er et ganske så ungt og spennende lag, og vi er litt nysgjerrige på å se hvordan disse gutta har utviklet seg. Vi satser alt for å ta en etappeseier. Vi har Kristoffer som vår fremste spurter. Formen hans er litt usikker ettersom han kommer rett fra Norge og går av flyet i temperaturer på nesten 40 grader, sier lagets sportsdirektør Brett Lancaster i en pressemelding.

Optimistisk

- Jeg har aldri vært i Australia før, så jeg tror det blir veldig fint. Været er flott og etappene er ikke så altfor lange. Derfor bør det passe meg i mitt første Worldtour-ritt. Forhåpentligvis blir det veldig bra, supplerer Halvorsen.

21-åringen ble for alvor en ettertraktet spurter hos de store lagene under VM i Doha i 2016. Da spurtet han inn til gull i landeveisrittet for U23-ryttere. Det rittet gikk under ekstrem varme.

Halvorsen valgte likevel å fortsette en sesong til i norske semiprofflaget Joker-Byggtorget (Joker Icopal fra 2018), før Team Sky fikk underskriften hans på en proffkontrakt.

(©NTB)

Les også

Hele årets Arctic Race of Norway lagt til Finnmark

Kommentarer til denne saken