Sky-sjef om Tour de France: - Tøffere for Froome enn rivalene

Chris Froome må stadig svare på spørsmål om doping.

Chris Froome må stadig svare på spørsmål om doping. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Det kommer alltid til å være vanskeligere å vinne Tour de France for Chris Froome enn rivalene, mener Sky-manager Dave Brailsford. Han lar seg forbløffe av at briten nok en gang gyver løs på treukersrittet.

Tirsdag ble neste års Tour de France-løype offentliggjort. Etter presentasjonen var Brailsford mer opptatt av å snakke om det utenomsportslige Chris Froome gjennomgår i Frankrike, enn selve løypa.

– Jeg mener det er tøffere for Chris enn de andre å vinne Touren. De andre får ikke samme behandling som Chris. At han kommer tilbake og har appetitten som skal til å vinne Tour de France med de franske holdningene han møter, gjør det vanskeligere for ham, sa han.

Både Froome og hans lagkamerater ble rystet av flere usportslige hendelser i årets ritt. Blant annet ble det kastet urin på sammenlagtvinneren, mens Richie Porte måtte tåle flere slag underveis. Flere ble også spyttet på.

I tillegg må Froome stadig svare på dopinganklager.

– Han liker det ikke, men han tenker ikke på det når han er på sykkelen og kjemper om seieren, sa Brailsford.

I år var Froomes jevnhet nøkkelen til at han sto med gul trøye i Paris. Den Kenya-fødte syklisten tror også neste år løype vil passe ham godt.

– Det er en godt balansert løype. Det er litt tempo, litt klatring og en del tekniske utfordringer. Det kommer til å bli en Tour som virkelig får testet alle sider hos syklistene, sa Froome. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.