RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skyldig Landis sparket

Foto: REUTERS
Sist oppdatert:
Amerikaneren avskiltes som Tour de France-vinner og går høyst sannsynlig mot en langvarig utestengelse, etter at dagens B-prøve underbygget dopingmistankene.

Tour de France-vinner Floyd Landis' B-prøve levner ingen tvil: Amerikaneren har fortsatt et unormalt høyt testosteronnivå. Dette melder Cyclingnews.

Det gikk ikke lang tid fra Landis' B-prøve ble offentlig til amerikaneren ble sparket fra arbeidsgiver Phonak.

- Floyd Landis vil bli fristilt fra sin kontrakt med umiddelbar virkning, fordi han har brutt våre interne regler, skriver Phonak selv i en pressemelding.

Det var etter den vanvittige prestasjonen på den 17. etappen, hvor Landis tok igjen hele det tapte forspranget fra dagen i forveien, at syklistens urinverdier ble målt til mistenksomt høye. Landis gikk senere hjem og vant hele det prestisjetunge rittet.

- Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har bekreftet at resultatene av analysen av Landis' B-prøve bekrefter A-prøvens verdier, melder Cyclingnews.

Landis har hele tiden hevdet sin uskyld og har krevd å få beholde gullmedaljen fra touren.

Med dagens resultat av B-prøven fratas Landis Tour de France-seieren. Det er første gang i rittets over hundre år gamle historie at en vinner blir fratatt seieren på grunn av doping, melder VG Nett. Oscar Pereiro Sio er ny vinner av Tour de France 2006.

Landis selv risikerer opptil to års utestengelse etter doping-kunngjøringen.

Siste ord i saken er imidlertid ikke sagt. Skandalen ventes å få et kraftig og langvarig rettslig etterspill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere