*Nettavisen* Sport.

Slår tilbake mot doping-anklagene

Tom Boonen og Patrick Léfèvre sår tvil om eksistensen til kildene, etter harde dopinganklager mot Quick Step-teamet.

25.01.07 11:49

Den belgiske avisen Het Laaste Nieuws skaper hodebry for Quick Step-teamet med nye dopingbeskyldninger.

Hovedfokus rettes mot laget sprintekspertene i Quick Step, som har verdensmester Tom Boonen som funklende gallionsfigur.

Avisen begynte å grave i mistankene etter at "Operasjon Puerto" rullet over sykkelmiljøet i fjor, med det resultat at en rekke av sammenlagtfavorittene ble ekskludert fra startstreken dagen før Tour de France tok til.

Strøm av henvendelser
At Quick Step-direktør Patrick Léfèvre bombastisk uttalte: "De kriminelle må ut av sporten", var det flere utøvere som reagerte på hans "dobbeltmoral". Det resulterte også i en strøm av henvendelser til avisen, som sykkelverden nå begynner å få innblikk i.

I går ble PR-ansvarlig Johan Museeuw presset av avisen til å innrømme at han ikke var "helt ærlig" på tampen av sin egen sykkelkarriere. Verdensmesteren fra 1996, trakk seg deretter fra sitt verv i Quick Step.

Blant to navngitte kilder, blant dem en mann som skal sitte inn for mordforsøk, er det en av de anonyme kildene som vekker mest oppsikt i Belgia. Sistnevnte skal nemlig være en muldvarp på Quick Step-laget.

- Du har ryttere som kun trenger å jobbe i 100 kilometer av gangen, som ikke tar noe. Så er det hjelperytterne som må kjøre lenger, de får sjelden noe ekstra. Til slutt har du topprytterne, som får de store ressursene, siteres den anonyme kilden på i Het Laaste Nieuws.

- Finnes han?
Og blant topprytterne i Quick Step finnes altså nasjonalikonet Tom Boonen. Selv ønsker han naturlig nok minst mulig oppstyr om den brennhete saken.

- Jeg vet virkelig ikke hvor disse historiene kommer fra. Patrick Lefévère er av de mest seriøse menneskene jeg har arbeidet med noensinne. Han har alltid stresset at ting gjøres reint, han nærmest banker det inn i oss. Han har aldri oppfordret meg til å gjøre noe som dette, sier han til radiokanalen Sporza ifølge cyclingnews.com.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det belgiske profflaget stiller nå spørsmål ved om avisens ikke-navngitte kilde faktisk eksisterer overhodet.

- Jeg tror ikke en gang at denne personen eksisterer. Omtrent alt dette løgner, med unntak av at (Yvan) Van Mol er vår lege og Léfèvre er vår manager. Vi er blant de reneste teamene som finnes og det eksisterer ikke organisert doping.

- Et eventyr
For det er doktor Van Mol som blir beskyldt for å ha utført dopingen. Men både han og Léfèvre nekter for at det finnes et snev av sannhet i beskyldningene.

- Eventyret i avisen er en hallusinasjon, og jeg finner det virkelig uheldig at trær må kuttes ned og trykksverte sløses bort for å publisere slikt sludder, sier han til Sporza.

Han innrømmer likevel at laget tidligere var hjemsøkt av uredelige ryttere.

- Vi må være ærlige. Vi vet at det i perioden mellom 1995 og 1998 var ryttere som dopet se selv, og at det fortsatt er tilfelle.

Léfèvre avviser avisens beskyldninger som rykter.

- Gi meg én dag og jeg skal motbevise alt sammen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.