Gå til sidens hovedinnhold

Slått av Freires vikar

Thor Hushovd var sjanseløs i spurten.

Nattens etappe i Tour of California, ble ikke slik Cervélo Test Team hadde håpet på. Det startet naturlig med rolig Astana-tempo og seks utbrytere som stakk unna med velsignelse.

Med fem kilometer igjen i Paso Robles ble reklameplakatene for Rabobank (Pieter Weening), Ouch! (Cameron Evans), Jelly Belly (Matthew Crane) og Rock Racing (Glen Chadwick) kjørt inn.

Et angrep fra Tim Johnson (Ouch!) skapte uro i feltet. Liquigas og Team Columbia tok hånd om marsjfarten.

Hincapie, Renshaw og Cavendish
Racet om etappeseieren var i gang. Inn mot selve oppløpet formet Cervélo-teamet sitt tog fra høyre, mens Columbia samlet styrke på venstrekanten.

Nok en gang ble opptrekket styrt av George Hincapie, mens Mark Renshaw nok en gang avleverte navnebror Cavendish i perfekt utgangsposisjon. Francesco Chicchi også snek seg inn foran Hushovd. Dermed ble grimstadgutten nummer fem.

Cervélo og Thor Hushovd var ikke like heldige med «leadout’en» (å bli satt av i riktig posisjon foran spurten) denne gangen. Kampen om etappeseieren sto mellom Cavendish og Tom Boonen. En kamp briten viste seg å ha full kontroll på.

- Når jeg først blir satt av i den posisjonen, er det ingen ting annet jeg kan gjøre enn å vinne, sier spurtprinsen på sedvanlig vis til cyclingnews.com.

Vikar på tredje
Hushovd måtte også se seg slått av Rabobanks Pedro Horrillo på de siste meterne. Horrillo er spurtvikar for Oscar Feire. Spanjolen skadet seg under et velt på den fjerde etappen.

- Laget førte seg godt i dag. Det ble lettere da det ble brudd, Astana satte marsjfarten og vi kunne følge på. Vi satte dog Serge Pauwels fremme for å være aktive og hjelpe til med å jage utbryterne.

- Til slutt forsøkte vi å få toget vårt i posisjon for Thor. Det viste seg å bli til en dragkamp mellom Cavendish og Boonen i stedet, sier Cervélo-direktør Jean Paul van Poppel.

PS! Levi Leipheimer leder fremdeles rittet. Lørdag venter tempoetappen i Solvang, før rittet avsluttes søndag.

Nettavisen følger Thor Hushovd i Tour of California - les alt sykkelstoff på vår sykkelseksjon!

Etappe 4: Operasjon mislykket for Hushovd
Etappe 3: Drømmeopptrekk for Thor Hushovd
Etappe 2: Utilpass Hushovd i grisevær
Etappe 1: Armstrong slo Hushovd
Prolog: Ny sykkel = nytt vidunder

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken