RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VM-KLAR: Alexander Kristoff er én av tre nordmenn som skal kjøre landeveisrittet i VM.
VM-KLAR: Alexander Kristoff er én av tre nordmenn som skal kjøre landeveisrittet i VM. Foto: Daniel Reinhardt (AP / NTB scanpix)

Slik blir Norges VM-lag

Sist oppdatert:
- Det ble enklere da Hushovd veltet, sier landslagssjefen.

Norges Sykkelforbund offentliggjorde mandag hvilke tre som skal representere Norge under landeveisrittet i sykkel-VM denne høsten.

Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug har fått det ærefulle oppdraget, melder forbundet på en pressekonferanse.

Thor Hushovd var som kjent ikke med i VM-diskusjonen denne gang, siden veteranen skadet seg i foforkant av mesterskapet.

- Det ble enklere da Thor veltet. Han var helt klart med i diskusjonen. Vi vurderte også Vegard Stake Laengen. Særlig ettersom Edvald har vært ute med akillesproblemer. Det har vært flere tanker med i bildet, forklarte landslagssjef Stig Kristiansen overfor TV 2.

Alexander Kristoff er nummer fem på verdensrankingen og har hatt en fantastisk sesong med blant annet to etappeseirer i Tour de France.

Boasson Hagen og Nordhaug har ikke hatt sine beste sesonger i år, men ble vurdert som sterke nok til VM-start.

På det norske tempolaget i VM ble Reidar Borgersen og Vegard Breen plukket ut. Borgersen satte i forrige måned norsk rekord på 50 kilometers temporitt.

2014-VM går av stabelen i spanske Ponferrada i perioden 21. 28. september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere