RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir nye Team Columbia

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Mister blant andre Edvald Boasson Hagen til Team Sky.

Mark Cavendish blir værende, men Edvald Boasson Hagen, Thomas Lövkvist, Michael Barry, Greg Henderson og Morris Possioni alle er på vei den britiske sykkelgeneralen Dave Brailsford og hans Team Sky.

- Sky-laget har ikke offentliggjort troppen sin foran neste sesong, men de henter fem-seks ryttere fra oss, medgir Columbia-eier Bob Stapleton overfor Cyclingnews.com.

Laget virker ikke nevneverdig bekymret over utviklingen. Sportsdirektør Ralf Aldag påpeker at Columbia beholder «flesteparten av rytterne» som har vunnet hele 75 ritt denne sesongen.

- Rytterne som blir igjen har stått for mer enn 80 prosent av disse seirene, sier Aldag til Cycling Weekly.

Unggutter inn - Edvald ut
Edvald Boasson Hagen har stått for seks av etappeseirene for Columbia (i tillegg til seier på lagtempo under Giro d’Italia). Nettavisen vet at 22-åringen er klar for Team Sky, det er kun et tidsspørsmål før overgangen offentliggjøres.

Se hele troppen til Team Columbia-HTC nederst i artikkelen!

Nordmannen ligger helt opp på 3.-plass på den siste UCI-rankingen, og er åpenbart et stort tap for Columbia-laget. Likevel er det en rekke spennende nykomlinger på vei inn.

20-åringene Rasmus Guldhammer (vinner av Liege-Bastogne-Liege for U23-ryttere) og Jan Ghyselinck (vinner av Flandern Rundt for U23) er klare.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKY IS THE LIMIT: Edvald Boasson Hagen sykler for Team Sky neste sesong.
SKY IS THE LIMIT: Edvald Boasson Hagen sykler for Team Sky neste sesong.

I tillegg kommer australske Leigh Howard (20), amerikanske Tejay van Garderen (21), tyske Patrick Gretsch (22) og det slovakiske tvillingparet Peter og Martin Velits (24). Saxo Bank-duoen Lars Ytting Bak (29) og Matt Goss (22) er også klare, samt Cervélo-rytter Hayden Roulston (27).

- Disse er alle anerkjente talenter. Vi er overveldende unge, men vi har også sterke veteraner på vei inn som vil bedre kvaliteten på laget. Goss er bare 22 år, men han virker eldre. Roulston og Goss passer sprintopplegget vårt perfekt, ikke bare som opptrekkeren – men også i kraft av å være spurtere selv, sier Stapleton.

Greipel og Cavendish
Dermed røper han også litt av hemmeligheten bak sykkellaget sitt. Det er hevet over enhver tvil at det jobbes steinhardt for André Greipel og Mark Cavendish.

Samtidig deles det ut sjanser til andre lojale hjelperyttere underveis. Under en etappe i Eneco Tour forsøkte laget for eksempel å gi opptrekker Mark Renshaw sin første triumf for året.

- Å beholde en stamme raske ryttere som kan vinne ritt, er ingen dårlig formel for suksess. Guttene våre har vunnet 75 ritt denne sesongen og det er et resultat av dybden og at vi klarer å hevde oss i spurten.

Kikker etter flere
Neste års tropp teller for øyeblikket 27 navn. Det betyr at det amerikanske laget kan komme til å slå til dersom den rette rytteren dukker opp i løpet av høsten.

Det er også klart at George Hincapie og Marcus Burghardt drar til BMC Racing og at Kim Kirchen fortsetter karrieren i Katjusja – i tillegg til gjengen som forsvinner til Sky.

- Det er naturlig at de ønsker seg engelskspråklige ryttere, som jobber for laget og er konkurransedyktige. De er nødt til å henvende seg mot oss og Garmin for å finne slite. Jeg bærer ikke nag til dem som drar. Jeg føler at vi var en del av suksessen deres og kommer til å glede meg på deres vegne videre, avslutter Stapleton.

Her er hele troppen til Team Columbia-HTC foran 2010-sesongen:

Michael Albasini (28) Sveits
Lars Ytting Bak (29) Danmark
Mark Cavendish (24) Storbritannia
Gert Dockx (21) Belgia
Bernhard Eisel (28) Østerrike
Jan Ghyselinck (20) Belgia
Matt Goss (23) Australia
Bert Grabsch (34) Tyskland
André Greipel (27) Tyskland
Rasmus Guldhammer (20) Danmark
Patrick Gretsch (22) Tyskland
Leigh Howard (20) Australia
Adam Hansen (28) Australia
Craig Lewis (23) USA
Tony Martin (24) Tyskland
Maxime Monfort (26) Belgia
Marco Pinotti (33) Itala
Frantisek Rabon (25) Tsjekkia
Mark Renshaw (26) Australia
Vicente Reynes (28) Spania
Hayden Roulston (27) New Zealand
Michael Rogers (29) Australia
Marcel Sieberg (27) Tyskland
Kanstantsin Sivtsov (27) Hviterussland
Tejay Van Garderen (21) USA
Martin Velits (24) Slovakia
Peter Velits (24) Slovakia

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere