*Nettavisen* Sport.

Slik blir verdens vakreste sykkelritt

Foto: Jonathan Nackstrand (Afp / NTB scanpix)

Spektakulær løypeprofil i Arctic Race i 2015.

08.01.15 14:21

OSLO (Nettavisen): - Vi skal bringe det lokale frem i lyset, og opp på et internasjonalt nivå, sier Knut-Eirik Dybdal, som er daglig leder i Arctic Race.

Arctic Race, som arrangeres nord i Norge, kan by på spektakulær natur, og det er kanskje verdens vakreste sykkelritt.

Claude Rach, ASO-representant, forteller at rittet er noe mer enn bare et sykkelløp. Målet er å presse grensene for et sykkelritt, og at det hele skal være verdens mest spektakulære ritt.

- Spennende rute, med en miks av spurt og harde etapper. Og så er det spennende at løpet mest sannsynlig ikke avgjøres før siste etappe i Narvik. Der er det en såpass hard bakke at alt kanskje skje, sier Thor Hushovd, ambassadør for Arctic Race, på pressekonferansen.

Rittet starter 13. august i Harstad, med en etappe på 210 kilometer. Det er en lang og flat etappe, som smyger seg gjennom vakker natur og som er en etappe som er typisk for en spurter. Etappen går sørover i Troms fylke, før den svinger tilbake til Harstad, hvor den avsluttes med to runder i sentrum av byen.

Den andre etappen starter i Evenkjær, og går over 155 kilometer. Etappen kjennetegnes av en flat avslutning, som passer perfekt for spurtere som Alexander Kristoff. Midtveis i etappen skal man klatre opp et krevende fjell. Etappen avsluttes ved Setermoen, og tre kilometer før mål skal rytterne sykle gjennom militærleiren i området.

Tredje etappe, kaller arrangørene for Dronningetappen. Den går i en 100 kilometer lang sløyfe rundt Senja, Norges nest største øy, og som kalles Norge i miniatyr. På denne etappen får man en blanding av fjell, hvite sandstrender, fiskevær og skoglandskap. Etappen avsluttes like utenfor Målselv, med klatring opp til Målselv fjellandsby.

Avslutningsetappen skjer rundt Narvik, og er 160 kilometer lang. Etappen sniker seg sørover langs Ofotfjorden, med spektakulære fjell i bakgrunnen, før etappen avsluttes med en krevende rundløype i Narvik. Lengste motbakke underveis på rundløypen er 2,5 kilometer, og inneholder stigninger på opptil 15 prosent, og runden skal sykles fire ganger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag