RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik er «Drømme-Edvald»

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
- Tempo som Cancellara, og spurten til Boonen, sier hovedpersonen selv.

Som et av verdens aller heteste sykkeltalenter, har 22 år gamle Edvald Boasson Hagen det meste.

Med unntak av de aller mest utmattende klassikerne og de største etapperittene, bør ikke «Eddy» lenger undervurderes i noe ritt han stiller til start i.

- Jeg drømmer om Paris-Roubaix, som kanskje er det hardeste rittet av alle klassikerne, sier Boasson Hagen til La Gazetta dello Sport.

Den lengste klassikeren
Lørdagens utfordring er ikke noe mindre. Milano-Sanremo er lengst av alle endagersklassikerne med sine 298 kilometer. Det er et ritt konkurrentene hans vanligvis har brukt mange år på å bygge opp kapasiteten til.

Edvald er ikke som alle andre, men innrømmer at utfordringen blir tøff:

- Jeg er fortsatt ung og Sanremo er både veldig langt og et vanskelig ritt. Det blir bare andre gangen jeg deltar. I fjor ble jeg kjørt av oppover Cipressa (den nest siste stigningen) slik også Lance Armstrong ble, men da brukte jeg mesteparten av energien på å sørge for at Mark Cavendish lå trygt plassert, sier gudbrandsdølen til den italienske avisen.

- Best å komme inn alene
Bataljen inn mot Sanremo er ofte omtalt som sprinternes klassiker, men stigningene mot slutten av løpet gir klatresterke ryttere muligheten til å gi sprinterne kamp om seieren.

Fordelen til Boasson Hagen er at han er sterk nok i motbakkene til å angripe der, i tillegg til hans åpenbare fordeler i selve finalen. Det sistnevnte viste han fram da han vant den avsluttende massesprinten i Tirreno-Adriatico tirsdag.

- Usikkerhetsmomentet for meg er den lange avstanden. Jeg har bare trent opp mot 275 kilometer tidligere. Men jeg har forbedret meg i klatringene, og vil ha erfarne lagkamerater rundt meg. Jeg kan vinne med et støt i stigningene eller jeg kan vente på spurten. Det beste hadde selvsagt å komme inn helt alene.

Beundrer Boonen og Cancellara
Mot slutten av intervjuet avslører Boasson Hagen også hvem som er han store favoritt foran «La Primavera» langs kysten av Italia:

- Blant rytterne er Tom Boonen og Fabian Cancellara blant dem jeg ser mest opp til. Tom er favoritten i Sanremo fordi han er så god til å klatre. Jeg skulle gjerne vært like sterk som Cancellara på tempo og ha avslutningen til Boonen, medgir Boasson Hagen.

- En dag vil jeg gjerne vinne både klassikerne og de store etapperittene. Jeg føler i hvert fall at jeg nærmer meg det første målet, sier nordmannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere