*Nettavisen* Sport.

Slik skal Froome slå Contador

TRENER HARDT: Chris Froome trener hardt for å slå Alberto Contador denne sesongen. Foto: Pete Goding (Pa Photos / NTB scanpix)

Chris Froome er overbevist om at Alberto Contador blir mannen å slå i 2015.

Sky-rytteren Chris Froome er overbevist om at spanjolen Alberto Contador blir mannen å slå i 2015, og det gir seg utslag i treningsinnsatsen.

- Tanken på duellene jeg står foran med Alberto Contador, får meg ut på sykkelen hver dag. Det er ingen tvil om at Contador får meg til å trene hardere enn jeg nok ellers ville ha gjort, sier Froome til nyhetsbyrået Reuters fra sin treningsleir på Mallorca.

- Når jeg sitter på sykkelen på treningsturene mine, tenker jeg på hva han driver med og hvordan han legger opp treningen. Det er ikke til å komme fra at tankene spinner rundt hvor hardt han trener i regn og snø i Lugano-området, der han bor, forteller Chris Froome som i likhet med Contador måtte bryte Tour de France i fjor etter velt og skader.

Sterkere mentalt
Chris Froome sier han er veldig fornøyd med at han rent mentalt føler seg mye sterkere enn forrige vinter.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKAL SLÅS: Chris Froome er fast bestemt på å slå Alberto Contador denne sesongen. Foto: Colin Flockton (Pa Photos / NTB scanpix)

- Jo, mentalt føler jeg meg mye bedre. Jeg føler på ingen måte det presset jeg har vært utsatt for tidligere, mener han. Froome forteller at han hele vinteren etter Tour de France-seieren stadig tenkte på seieren og at han skulle gjøre det igjen. Det føltes til tider veldig overveldende at alle mente det var slik det skulle være.

Etter at både Froome og Contador måtte trekke seg fra fjorårets Tour de France, åpnet det veien for at italieneren Vincenzo Nibali kunne kjøre fram til totalseieren på Champs-Élysées.

Froome og Contador tilbake
Ikke mange regner med at Nibali vil ha noen sjanser til å gå til topps i Touren til sommeren. Da er ekspertene enige i at Contador og Froome vil være tilbake for fullt, og det blir spådd at kampen om sammenlagtseieren vil stå mellom dem.

- Det er helt på det rene at Contador er en tøff og knallhard utfordrer. Hvis noen vet hvordan man vinner Touren, så er det han. Alberto kan lukte svakheter. Han har den evnen at han kan lukte at konkurrentene har en dårlig dag, sier Froome, full av respekt for konkurrenten.

Til sommeren har den spanske Tinkoff-Saxo-kapteinen satt seg selv noen høye mål. Han har bestemt seg for å forsøke og vinne både Giro d'Italia og Tour de France med få ukers mellomrom. Den galeien hopper ikke Chris Froome på. Han nøyer seg med å kjøre i Frankrike.

- Jeg sier ikke at det er umulig å vinne begge, men Contador har gitt seg selv en vanskelig oppgave, for når du kommer til den tredje uken av det andre rittet, da er du på knærne, sier Froome. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag