RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sliten Kristoff: - Kunne kjempet hardere for medalje

FERIE: Alexander Kristoff tar seg en lang og velfortjent ferie.
FERIE: Alexander Kristoff tar seg en lang og velfortjent ferie. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Bahamas neste for Alexander Kristoff.

Alexander Kristoff tar en velfortjent ferie etter en lang sesong med mye suksess – og noen nedturer.

Alexander Kristoff har hatt en forrykende sesong. 20 individuelle seirer har det blitt – der Flandern Rundt i Belgia og seieren i Paris-Nice (Frankrike) står igjen som sesongens store høydepunkt. Etter en skuffende Tour de France, skulle sesongen krones med gull i Richmond. Formen var spisset og (nesten) alt lå til rette for ny Kristoff-seier. Slik ble det ikke.

- Det har vært en utrolig bra sesong, men det hadde vært kjekt og avsluttet sesongen med gull her, innrømmer Alexander Kristoff.

- Det har vært en lang sesong, og det har skjedd mye. Det har gått veldig bra, men jeg har hatt litt stang ut nå mot slutten, sier han.

Lang pause
- Men alt i alt har det vært en veldig bra sesong. Nå skal jeg på ferie til Bahamas og slappe av en stund før vi starter oppkjøringen til ny sesong, som jeg håper blir like bra, sier han.

Ved den norske lagbussen ble han møtt av en reiseklar kone, Maren og parets to sønner, Leo og Liam. Trolig ser vi ikke Kristoff i konkurranse før Tour of Qatar i februar neste år.

Kristoff var på alles lepper før VM-starten i Richmond. Nordmannens prestasjoner i Canada for to uker siden sørget for at han var blant de aller største gullfavorittene.

En ensom slovak lurte imidlertid hele feltet og syklet inn til gull. Peter Sagan viste klasse mot slutten av VM-fellesstarten.

- Kun gullet som gjelder
- Løypa passet meg egentlig ganske bra, men målgangen kom litt for kjapt etter bakkene. Hadde målgang vært i andre enden av løypa, ville det nok passet meg bedre, sier han.

- Kunne du ikke tatt en medalje likevel, slik avslutningen ble?

- Jeg kunne kanskje kjempet litt hardere for medaljene, men jeg mangler det siste adrenalinet når det ikke er førsteplassen det kjempes om. Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om det blir andre-, tredje-, fjerde- eller femteplass for den saks skyld. Det er førsteplassen som gjelder, sier han.

- Alle de tre som endte foran meg er vanligvis bedre enn meg i bakkene, så det er ikke overraskende at det er de som kommer først, sier Kristoff om medaljevinnerne Sagan, Michael Matthews fra Australia og Ramunas Navardauskas fra Litauen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere