*Nettavisen* Sport.

Slo Hushovd igjen

Foto: Bogdan Cristel (Reuters/Scanpix)

Thor Hushovd halvannen meter fra seier fredag.

24.07.09 18:47

– Thor Hushovd fortjener den grønne trøya, sa Mark Cavendish torsdag.

Og ja, nordmannen har vist seg som den mest verdige vinneren av poengtrøya. Han er den beste poengrytteren. Han tar poeng overalt.

Men når det gjelder spurter, så er det ikke annet å gjøre enn å bøye seg i støvet for briten. Han er i en egen klasse Fredag tok han sin femte etappeseier i årets Tour de France.

Hushovd var nær ved å ta ham, men briten holdt unna til seier med en drøy meter.

Og i sykkelspurt er det mer enn nok.

- Helt fantastisk
– Det har vært noen skuffelser den siste uka, men dette var fantastisk. Dette var jo ikke en etappe for oss spurtere. Lagkameratene mine var helt fantastiske. De ofret alt for å få meg over fjellet. Nei, dette var stort, sa Cavendish rett etter målgang.

Seieren sørget for at han tettet poengluka frem til Hushovd med fem poeng, men med 25 poengs ledelse har likevel Hushovd god kontroll på den.

Hushovds trener, Atle Kvålsvoll, sa etterpå til TV 2 Sporten, at han synes synd på nordmannen som må konkurrere mot Cavendish og Team Columbia. Dette fordi sistnevnte jobber så mye bedre sammen som lag.

Nok en gang fikk nemlig briten opptrekk, mens nordmannen måtte klare seg alene.

Tyske Gerald Ciolek, fra Team Milram, tok tredjeplassen.

Liten endring
Lance Armstrong tok fire sekunder på de bak seg i kampen om en plass på pallen. Det betyr at amerikaneren, nå på 3. plass, har 15 sekunder å gå på ned til Bradley Wiggins på 4. plass, mens Andreas Klöden er 17 sekunder bak.

Her er resultater fra etappen og sammenlagt. (ekstern lenke)

To etapper gjenstår.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag