Smertefull etappe for Edvald

SMERTER: Edvald Boasson Hagen hadde store smerter under fredagens etappe.

SMERTER: Edvald Boasson Hagen hadde store smerter under fredagens etappe. Foto: Daniel Sannum Lauten (NTB scanpix)

Slet seg gennom den syvende etappen i Giro d'Italia.

Edvald Boasson Hagen hadde friske og gode bein, men veldig vondt i armen. Han slikket sårene på den 7. Giro-etappen fredag og risikerte ingenting.

- Det gikk for så vidt greit å komme gjennom etappen. Beina var bra, men jeg hadde veldig vondt i armen. Det gjorde at det ble vanskelig både å stå i ramma og å spurte, forklarte Edvald Boasson Hagen til NTB etter fredagens 211 kilometer lange etappe i Giro d'Italia.

Han rullet inn et stykke bak i feltet og tok ingen sjanser på å utsette seg for nye uhell ved å være med og spurte.

Franskmannen Nacer Bouhanni hadde marginene med seg og spurtet inn til seieren fredag. Han avgjorde så å si på målstreken og slo den italienske Trek-rytteren Giacomo Nizzolo med en dekklengde. Det ble en svært jevn og tett massespurt etter at en tetgruppe på fem ryttere ble kjørt inn snaue tre kilometer før mål.

Ikke komfortabel
- Resultatet og plasseringen min på denne etappen er ikke mye å skryte av. Jeg følte meg ikke komfortabel og ville ikke være med å spurte. Det var ingen vits i å risikere noe som helst, men jeg vil ikke si at jeg hadde særlige problemer underveis, sa Boasson.

Lørdag er det fjelletappe i Giroen, og der har ikke den norske proffen mye å hente. Derfor kommer han til å bruke også lørdagens etappe på å komme seg. Han klaget over at han fortsatt var hoven og svært oppslått etter massevelten han var innblandet i torsdag, noe som kostet ham godt og vel 20 minutter i sammendraget.

- Jeg må nok regne med at det kommer til å gå et par dager til jeg er klar til å være med å slåss igjen. Det positive i dette er at jeg har havnet så langt bak i sammendraget, at det gir meg mulighet til å kunne slippe meg løs i brudd, for nå er jeg ingen trussel sammenlagt lenger, sa han.

- Jeg forsøker å se litt positivt på det som skjedde, men er også sjeleglad for at jeg ikke brakk noe da jeg suste inn i kantsteinen i forbindelse med velten, la Boasson til.

Matthews leder
Australieren Michael Matthews beholdt den rosa ledertrøya etter å ha spurtet inn til fjerdeplassen. Han har fortsatt BMC-stjernen Cadel Evans 21 sekunder bak seg i sammendraget. Evans kjørte til mål med hovedfeltet.

Ingen av Sky-rytterne var blant de ti beste på etappen. Det virket også som de tok det rolig underveis, for det var sjelden å se rytterne fra Sky foran i feltet underveis på etappen fra Frosinone til Foligno.

De fleste rytterne fra Sky-laget var innblandet i den store velten som gikk en mil før mål på torsdagens etappe.

- Målet mitt er fortsatt å få et par virkelige gode plasseringer. Det er fortsatt 14 dager igjen av denne Giroen, så mulighetene og sjansene vil forhåpentlig komme, sa Edvald Boasson Hagen til NTB fredag.

Boasson er den eneste av de norske proffene som kjører Giroen i år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.