RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sportssjefen: - Utrolig gøy

SKRYT: Alexander Kristoff får skryt fra flere hold.
SKRYT: Alexander Kristoff får skryt fra flere hold. Foto: Eric Feferberg (Afp)
Sist oppdatert:
Alexander Kristoff hylles etter etappeseier.

Alexander Kristoff er endelig kvitt «maset» om å ta sin første etappeseier i Tour de France.

- Jeg er imponert, sier sportssjef Hans Falk i Norges Cykleforbund.

Etter flere nestenseirer kunne Kristoff endelige heve armene i gledesrus da han trillet over målstreken på torsdagens 12. etappe i verdens største sykkelritt. På oppløpet var det til slutt ingen tvil om hvem som kom til å stikke av med seieren.

Kristoff viste krefter ingen av spurtrivalene var i stand til å matche. Han slo en desperat Peter Sagan med klar margin.

- Jeg er like imponert som alle andre. Dette er utrolig gøy for Alexander. Han har vist over tid at han har kapasiteten til å vinne etapper i Tour de France. Det er stor forskjell på å vinne og bli nummer to, sier Falk til NTB.

- I dag hadde han størst trøkk av alle. En av Alexanders største styrker er at han er blant de aller sterkeste spurterne, men i Katjusja har han ikke så mange opptrekkere rundt seg. Cannondale har til sammenligning fem mann til å hjelpe Peter Sagan. Men i dag var Katjusja flinke og ga Alexander et perfekt opptrekk. Spesielt Luca Paolini gjorde en kjempejobb.

Fit for fight

Kristoff slet tidligere i uken med magetrøbbel på flere etapper. Det var tydelig et tilbakelagt kapittel på torsdagens kuperte etappe med fire kategoriserte stigninger.

- Du må være på topp for å vinne i Tour de France. Med dagens seier viste Alexander at han er «fit for fight», mener Falk.

Kristoff ble med seieren femte nordmann til å vinne en Tour de France-etappe. Det var totalt den 15. norske etappetriumfen, og den første siden Edvald Boasson Hagen vant 17. etappe i 2011.

- Dette var ikke bare en stor milepæl for Alexander. Det var også en historisk seier. Det har vært mye mas, og presset har vært enormt, men Alexander har holdt det hele på avstand. Han er en vinnertype, sier Falk.

Største seier?

Kristoff har selv antyder at etappetriumfen er hans største seier i karrieren.

- Dette er et så stort ritt. Milano-Sanremo er en større enkeltseier, men denne etappeseieren betyr mye. Dette er nok min største seier i karrieren, sa han til TV 2.

Falk holder fortsatt nordmannens seier i Milano-Sanremo fra tidligere i år ørlite foran.

- Det er forskjell på endagsritt og etapperitt. Det er nesten umulig å sammenligne, men i Tour de France har man flere sjanser. I et ritt som Milano-Sanremo må alt klaffe den ene dagen, mener svensken. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere