RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk Boasson Hagen avanserte

Edvald Boasson Hagen viste styrke på onsdagens etappe i Giro d'Italia, kom til mål med en utbrytergruppe og avanserte til sjetteplass i sammendraget.
Edvald Boasson Hagen viste styrke på onsdagens etappe i Giro d'Italia, kom til mål med en utbrytergruppe og avanserte til sjetteplass i sammendraget. Foto: Daniel Sannum Lauten (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Edvald Boasson Hagen viste styrke på onsdagens etappe i Giro d'Italia, kom til mål med en utbrytergruppe og avanserte til sjetteplass i sammendraget.

Diego Ulissi fra Italia fikk en liten luke til de 28 øvrige i tetklyngen og feiret etappeseieren. Australske Michael Matthews fra Orica-laget passerte mål som nummer seks og forsvarte den rosa ledertrøya med bravur.

Bak ham ble det store endringer i sammendraget, etter en etappe der feltet sprakk opp og mange tapte betydelig tid. Etappen ble avsluttet med en stigning av 4. kategori, og det kostet krefter å henge med de beste opp den bakken.

Også onsdagens etappe ble preget av dårlig vær. I kraftig regn og på glatte veier holdt Boasson Hagen følge med det avgjørende bruddet til mål, men han stivnet da det dro seg til foran spurten og passerte mål som sistemann i tetklyngen.

Han er fortsatt 35 sekunder bak ledende Matthews og klatret fra 21.- til 6.-plass på sammenlagtlista.

Ny toer er nederlenderen Pieter Weening, som er lagkamerat med Matthews i Orica-Greenedge. Han er 14 sekunder bak. Cadel Evans, som ble slått til 2.-plass av Lampre-rytter Ulissi i spurten, avanserte til tredjeplass sammenlagt.

Torsdag venter en 247 kilometer lang etappe som avsluttes med en stigning av 2. kategori opp til Montecassino. Det er rittets nest lengste etappe. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere