RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Simon Gerrans har pådratt seg et kragebeinsbrudd etter en velt på trening. Han går dermed glipp av Tour Down Under i januar.
Simon Gerrans har pådratt seg et kragebeinsbrudd etter en velt på trening. Han går dermed glipp av Tour Down Under i januar. Foto: Jacques Boissinot (Pa Photos)

Stjernesyklist brakk kragebeinet

Simon Gerrans har pådratt seg et kragebeinsbrudd etter en velt på trening. Han går dermed glipp av Tour Down Under i januar.

Australieren er tittelforsvarer, men får ikke muligheten til å forsvare triumfen. Gerrans pådro seg skaden da han falt av terrengsykkelen sin i fjellene i den australske delstaten Victoria.

Orica-laget opplyste mandag at 34-åringen må gjennom en operasjon. Han kan starte forberedelsene til vårklassikerne etter en hvileperiode på opptil ti dager.

– Dessverre vil det ikke ha noe å si hvor bra og hvor fort skaden leger seg. Jeg vil ikke være i god nok form til å kunne konkurrere på øverste nivå i januar. Derfor mener jeg det vil være bedre at jeg tar meg god tid og blir helt bra igjen, sier Gerrans.

Han har vunnet Tour Down Under på hjemmebane i 2006, 2012 og 2014. Gerrans har også vunnet etapper i Tour de France, Vuelta a España og Giro d'Italia. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere