*Nettavisen* Sport.

Suksessen kan doble lønna til Kristoff

BEST IGJEN: Alexander Kristoff tar skrittet opp til toppen av seierspallen etter den 15. etappen av den 101. utgaven av Tour de France. Foto: Jeff Pachoud (Afp / NTB scanpix)

- Katjusja har gjort et varp.

VG skriver mandag at Alexander Kristoff kan komme til å tjene det dobbelte, og kanskje enda mer, enn hva han gjør i Katjusja i dag etter at han nå har vunnet to etapper i årets Tour de France.

- Kristoff kan utvilsomt be om mye mer. Kanskje det dobbelte. Katjusja har gjort et varp, sier journalisten Lionel Birnie i Daily Telegraph til avisen.

Ifølge VG mener Kristoffs agent, finnen Joona Laukka, at det kan bli «mer enn det dobbelte».

Denne sesongen tjener ligger stavangermannens lønn på rundt fem millioner kroner. Kontrakten med Katjusja strekker seg ut 2015-sesongen, men det kan bli nye forhandlinger allerede denne høsten.

Det er ikke mer enn tre år siden han bare tjente minstelønnen i sykkelsporten, 350.000 kroner, for å sykle for BMC. Neste sesong kan han altså komme til å dra inn 30 ganger så mye.

Søndag slo Kristoff både André Greipel og Marcel Kittel i innspurten i Nimes, 222 kilometer etter starten i Tallard. Dette var som nevnt hans andre seier i årets Tour de France. I tillegg har 27-åringen to andreplasser.

Mandag er hviledag i Tour de France. Tirsdag fortsetter rittet, med den 237,5 kilometer lange etappen fra Carcassonne til Bagnères-de-Luchon.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.