Gå til sidens hovedinnhold

Supermannen er tilbake

Ingen er i tvil om hvem som er sykkelsportens største stjerne. Men kan Lance Armstrong vinne Tour de France?

Tusenkronersspørsmålet besvares i løpet av juli måned. 4. juli kommer det første delsvaret. Da åpner Tour de France i Monaco.

Til høsten kommer en ny biografi om Lance Armstrong ut. Forfatter Matt Lamy har spurt en rekke personer som kjenner Armstrong om hans muligheter.

Svarene er blandede. Man får følelsen av at de fleste synes et slikt comeback er for utrolig til at det kan lykkes. Samtidig: Det er nettopp Lance Armstrong det gjelder.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Kjendiskvinner
Mange i sykkelverdenen spør seg samtidig hva det egentlig er Lance Armstrong har drevet med i de årene han var ute av sykkelsporten. Comebacket er sensasjonelt, men hva er det han gjør comeback fra?

Om vi skal tro rapportene, brukte han mye tid på å sjarmere kjendiskvinner. Den ene Olsen-tvillingen (Ashley) skal være én av dem, skuespilleren Kate Hudson en annen – blant flere.

Selv har han uttalt at han tilbrakte de tre årene fra 2005 til 2008 på sofaen med en øl i hånden.

Akkurat det er nok ikke en helt presis beskrivelse.

Armstrongs arbeid for og med sin egen kreftstiftelse, Lance Armstrong Foundation, pågikk for fullt.

Han har også møtt Anna Hansen, som nå har blitt mor til hans fjerde barn. Mirakelmannen skulle visstnok vært steril etter behandlingen av testikkelkreften, men nyfødte Max skal ha blitt unnfanget på naturlig vis.

Blandede svar
Den fysiske formen holdt den nå 37 år gamle sykkellegenden også ved like. Han løp maraton både i New York og Boston på respektable tider.

Og i august fikk Armstrong bekreftelsen han ønsket før han annonserte comebacket: Andreplass i et 160 kilometer langt og hardt terrengsykkelritt.

Han kom raskt til enighet med et nytt lag. Astanas sportsdirektør Johan Bruyneel, hans gamle venn fra tiden som Tour de France-dominant, tok ham imot med åpne armer.

Og samtidig som man spør seg om hvordan Lance Armstrongs form er, kan man heller ikke glemme konkurrentene. Hans største rival blir trolig hans egen lagkamerat – Alberto Contador.

Lavest odds
Duoen er de to med lavest odds hos bookmakerne. Contador som klar favoritt, deretter Armstrong som nummer to. Konkurrenter som Cadel Evans, Andy Schleck, Denis Mentsjov og Carlos Sastre må finne seg i å spille statistroller – i hvert fall nå i oppkjøringen.

Men forholdet mellom Contador og Armstrong virker å være nokså kjølig. Contador har vunnet de tre største etapperittene og regnes som verdens fremste etapperytter. Han setter lite pris på at hans rolle som kaptein er blitt utfordret.

– Vi har ikke sett så mye til hverandre. Vi er fra hvert vårt land og snakker hvert vårt språk, sier Contador ifølge BBC.

Han bekreftet at kontakten de to imellom har vært minimal, men synes ikke at det er så mye å lage oppstuss om.

– Vårt forhold er korrekt og normalt, mener Alberto Contador.

Etter en litt trøblete start virker Armstrong å være i ferd med å finne formen. Giro d’Italia ble fullført i fin stil. Sist helg tok han også seieren i et mindre ritt i Nevada – comebackets første seier for Armstrong.

Følges av dopingjegerne
Å omtale Armstrong uten å nevne doping er ikke mulig. Det har i det hele tatt ikke vært til å unngå de siste tiårene når temaet er sykkelsport. Og Lance Armstrong har ikke på noen måte sluppet unna ryktene. Men han er ikke huket – tross mange ivrige forsøk.

Selv virker Armstrong å ha lite til overs for dopingkontroller. Han hevder selv at han er den utøveren i verden som er testet flest ganger utenfor konkurranse.

Senest i forrige uke klaget han på sin Twitter-side da dopingjegere fra Det internasjonale sykkelforbundet og det amerikanske antidopingbyrået dukket opp samtidig.

– Ufattelig. Dette er effektivitet, eller hva, skrev Armstrong sarkastisk.

Om han gjør suksess i Touren, må han regne med at både dopingkontrollene og dopingbeskyldningene kommer hyppigere enn noen gang. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett