RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykkel-legende sexmisbrukt

Sist oppdatert:
Tidligere Tour de France-vinner Greg LeMond innrømmer at han ble seksuelt misbrukt som barn.

Det kom fram under Floyd Landis-høringen onsdag ettermiddag.

LeMond var vitne for det amerikanske antidopingbyrået USADA, hovedsakelig på grunn av en telefonsamtale han hadde med Landis i etterkant av Touren 2006 - da Landis gikk til topps. LeMond innrømmet den svært intime historien i et forsøk på å «hjelpe Landis til å hjelpe sporten og seg selv».

- Jeg delte det med ham for å vise hva det kan føre til å holde på en hemmelighet, sa LeMond, og refererte altså til telefonsamtalen de to syklistene imellom der LeMond oppfordret Landis til å bekjenne sine synder.

Årsaken til at denne historien kom fram i vitneutsagnet onsdag ettermiddag, er ifølge cyclingnews.com at LeMond, kvelden før han skulle vitne for USADA, mottok en telefonsamtale fra en person som hevdet han var LeMonds onkel. Denne personen skal ha kommet med ufine antydninger relatert til LeMonds traumatiske opplevelser i barndommen.

USADAs advokat koblet denne samtalen til tidligere kommentarer Landis kom med i et diskusjonsforum på internett. Landis indikerte at historien LeMond hadde fortalt ham, skulle komme til overflaten som en slags hevn for LeMonds offentlige kommentarer om Landis etter at dopingmistanken dukket opp.

LeMond ringte til politiet etter telefonoppringningen, og anmeldte også saken. Da LeMond ringte tilbake, kom han rett på en telefonsvarer som tilhørte en «Will». LeMond tror det muligens kan være Will Geoghegan, en nær venn av Floyd Landis, men dette er på ingen måte bekrefte fra noe hold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere