RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykkelekspert: - Derfor var denne rapporten bra

NY RAPPORT: Sykkelekspert Mads Kaffestad mener CIRC-rapporten var en bekreftelse på det man har trodd. Foto: Afp / Heiko Junge / NTB Scanpix
NY RAPPORT: Sykkelekspert Mads Kaffestad mener CIRC-rapporten var en bekreftelse på det man har trodd. Foto: Afp / Heiko Junge / NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Rapporten kommer med skarp kritikk av Det internasjonale sykkelforbundet.

Mandag ble en stor rapport fra sykkelsportens uavhengige reformkommisjon (CIRC) lagt fram.

Den kom blant annet med sterk kritikk av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), der flere av topplederne skal ha jobbet aktivt med å beskytte dopingtatte Lance Armstrong.

LES OGSÅ:- UCI-topper beskyttet Armstrong

TV 2s sykkelekspert, Mads Kaggestad, mener det er lite oppsiktsvekkende som kom frem i rapporten, men at det var mer en bekreftelse på de mistankene man har hatt.

- En bekreftelse
- Det var lite oppsiktsvekkende som kom frem. Det var mest en bekreftelse på det vi har trodd, med at toppledere i UCI har beskyttet ryttere som Lance Armstrong, sier Kaggestad til Nettavisen.

Blant det som kommer frem i rapporten er at de tidligere sykkeltoppene Hein Verbruggen og Pat McQuaid var med å beskytte sykkelsportens omdømme, selv om det betydde at de forsvarte dopede ryttere.

- Det er ikke bra at en mann som Hein Verbruggen fremdeles har en fremtredende posisjon i UCI. Han var også med å håndplukke Pat McQuaid. McQuaid satte i gang mye bra, men han hadde Verbruggen hengende over seg. Det var viktig for dem å maksimere profitten og interessen for sykkelsporten, dermed fikk ryttere som Armstrong gjøre som man ville, sier den tidligere proffsyklisten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DEKKET OVER DOPING: CIRC-rapporten hevder at både tidligere UCI-president, Hein Verbruggen, og den tidligere toppsyklisten Lance Armstrong var med å dekke over systematisk sykkelbruk.

Det er investert mye penger i CIRC-rapporten, og Kaggestad mener at noe av det beste med rapporten er at de som har utarbeidet den ikke har noe tilknytning til tidligere ledere i sykkelsporten.

- Det er investert mye i dopingarbeid i sykkelsporten. Blant annet har man brukt rundt 20 millioner kroner på denne rapporten. Det som er bra med denne rapporten er at de som har utarbeidet den ikke har noen bindinger til tidligere ledere i sykkelsporten, forteller den tidligere Crédit Agricole-rytteren.

- Får ikke redusert straff
Den dopingtatte Lance Armstrong mistet alle sine syv Tour de France-titler da han til slutt innrømmet dopingbruk. Amerikaneren ble også utestengt på livstid fra sykkelsporten.

Armstrong har vært én av de CIRC har intervjuet, og som legger grunnlaget for rapporten. Den dopingtatte rytteren mener at straffen hans er for streng, spesielt med tanke på at de andre som har innrømmet doping kun har fått seks måneders utestengelse.

LES OGSÅ:- Arstrong får ikke redusert livstidsutestengelsen

43-åringen håper at CIRC-rapporten skal være med på å redusere straffen han, men det tror ikke Kaggestad at Armstrong vil få.

- Han får ikke en reduksjon basert på rapporten. Han er symbolet på alt som har gått galt i sykkelsporten. Det er fremferden hans som han blir straffet hardest. Jeg kan være enig i at han føler seg urettferdig behandlet, men man må ikke glemme at han brukte midlene sine til å blant annet prøve å legge ned det amerikanske antidopingarbeidet. Når det er sagt burde det nok ha vært flere som fikk strengere straffer. Seks måneder er lite, forteller Kaggestad.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere