Sykkelforbundet har innstilt troppen til OL i Rio og håper å få klarsignal for fire landeveisryttere for menn, én kvinnelig og én mannlig temporytter allerede søndag.

- Innstillingen vår er klar, og jeg må innrømme at vi håper å få gjennomslag for våre OL-ønsker allerede nå, sier sportssjef Stig Kristiansen i Norges Cykleforbund til NTB.

Fire landeveisryttere for menn skal kjøre i Rio. Det virker helt klart at Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) og Lars Petter Nordhaug (Team Sky er bortimot bombesikre på laget.

Hard løype

Sven Erik Bystrøm (Katjusja) ligger også godt an, mens det er knyttet mer spenning til den siste plassen.

Bystrøms lagkamerat Alexander Kristoff har for lengst gjort det klart at han ikke satser mot OL på grunn av den tøffe løypa på fellesstarten

Førsteårsproffene Odd Christian Eiking (FDJ) og Sindre Lunke (Giant-alpecin) er blant de mest klatresterke norske rytterne. De to kan være alternativer som passer godt i fellestartløypa.

- Ikke enkelt

Boasson Hagen eller Vegard Stake Laengen blir trolig Norges representant i tempoøvelsen. Det er mer usikkerhet til hvilke ryttere som blir tatt ut på kvinnesiden.

- Det har ikke vært noen enkel innstilling å gjøre, men det er på mange måter positivt at vi har mange å velge mellom og må gjøre grundige vurderinger, forklarer Kristiansen.

- Det er ei tøff løype vi møter i OL, noe som har gjort valget smalere, men fortsatt mener jeg innstillingen har vært krevende, avslutter landslagssjefen. (©NTB)