RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
- HAR LEVERT EN GOD SØKNAD: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen håper UCI vil velge Bergen som arrangørby for VM i 2017.
- HAR LEVERT EN GOD SØKNAD: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen håper UCI vil velge Bergen som arrangørby for VM i 2017. Foto: Aleksander Andersen (NTB scanpix)

Sykkelpresidenten skal overtale UCI denne uken

Sist oppdatert:
Vil ha sykkel-VM til Bergen.

Allerede torsdag tar sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen turen til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Målet er å sikre VM landevei i 2017 på hjemmebane.

Bergen ser ut til å få tøff konkurranse fra Melbourne, Innsbruck og Colombia.

– Vi skal gå gjennom konseptet og løypene. Det tekniske er på skinner. Nå står det om TV-rettigheter og den endelige økonomien i det hele, sier Hansen til NTB.

Han tar med seg Heikki Dahle, Erik Halvorsen og Rune Titlestad i møtene med UCI.

– Vi håper å få mesterskapet på det grunnlaget vi har. Vi mener søknaden er god og vet at den er mer enn holdbar, særlig sammenlignet med VM som er arrangert hittil, sier sykkelpresidenten.

Hoster ikke opp mer penger

– Hva om UCI kommer med nye krav?

– Vi har ikke mer penger å bruke. Totalbudsjettet er på 156 millioner kroner. Det har vi en finansieringsplan på. Om vi må opp med mer penger, hvor skal vi finansiere det fra? Da må noen andre hoste opp pengene, og der er vi ikke nå, påpeker Hansen.

Et av diskusjonspunktene blir TV-rettighetene.

– I VM terrengsykling har vi TV-rettighetene. Det forventer vi også for landevei, slik at vi kan utnytte de kommersielle rettighetene, sier sykkelpresidenten.

Slik vurderer han konkurrentene:

* Jeg tror Melbourne blir den sterkeste utfordreren. De har nylig gjennomført VM, i 2010 da Thor (Hushovd) vant. Det er en god arrangør.

* Innsbruck er jeg veldig usikker på. Byen vil gjerne ha VM, mens forbundet der nede ikke har avklart saken.

* Colombia er et vanskelig land å arrangere sykkelritt i av sikkerhetshensyn.

I juli/juli vet trolig Norges Cykleforbund om de henger med i finaleheatet. VM-vert 2017 velges endelig under VM i Spania i september.

– Vi kommer ikke til å jobbe annerledes, men det vil bli et voldsomt fokus på sykkelsporten framover om vi får VM. Det blir økt press både på oss og utøverne. Det er naturlig når ting går i hjemlandet og blir mer nært. Norge er midt i en sykkelboom der interessen er stor. Mange bruker sykkel som treningsinstrument. Det blir noe ekstra med et VM her hjemme, sier landslagssjef Stig Kristiansen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere