RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykkelstjerne med positiv dopingtest


DOPTATT: Amerikaneren Tom Danielson.
DOPTATT: Amerikaneren Tom Danielson. Foto: Chris Graythen (Afp / NTB scanpix)
- Jeg er lei meg, frustrert og sint.

Den amerikanske syklisten Tom Danielson offentliggjorde mandag at han har levert en positiv dopingtest. 37-åringen, som tidligere har sonet dopingdom, nekter for å ha brukt noe ulovlig.

Danielson la ut flere meldinger på sin Twitter-konto mandag morgen norsk tid, for å informere om at han har levert en positiv dopingprøve.

- USADA har informert meg om at jeg 9. juli testet positivt utenfor konkurranse på det som skal være syntetisk testosteron. Jeg har ikke tatt dette eller noen andre ulovlige midler. Jeg har snakket med dem og står nå over Tour of Utah mens jeg venter på B-prøven. Jeg undersøker også hvordan jeg kan ha testet positivt. Jeg ville aldri tatt noe ulovlig, spesielt ikke etter hva jeg har gått gjennom de siste årene, skriver han.

I 2012 innrømmet Danielson å ha brukt bloddoping tidligere i karrieren. Han ble da utestengt i seks måneder og fikk alle resultater mellom mars 2005 og september 2006 strøket.

- Jeg er veldig lei meg, frustrert og sint. Jeg kan ikke forstå hvordan dette kunne skje, og kan ikke akseptere at det er sant, skriver han videre.

Danielson sykler for Cannondale-Garmin. Han var med på skandalelaget Discovery sammen med blant andre Lance Armstrong fra 2005 til 2007. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere