RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Teameier Hushovd

Sist oppdatert:
Tar opp konkurransen med Atle Kvålsvoll om U23-talentene.

Tirsdag ettermiddag presenterer Thor Hushovd planene for hans nye U23-satsing på Sørlandet.

- Jeg begynner å bli en gammel mann. Man skal ikke se bort fra at jeg kan komme til å sykle på dette laget selv når jeg legger proffkarrieren på hylla, sa Hushovd under pressekonferansen ifølge fvn.no.

Hushovd har via lokale sponsorer hentet inn 2,5 millioner kroner til det nystartede «Plussbank Cervélo». Sykkelstjernen har også sørget for at det nye kontinentallaget blir utstyrt med Cervélo-sykler neste sesong.

Tar opp kampen med Kvålsvoll
Litt spesielt er det kanskje at Thors personlige trener, Atle Kvålsvoll, står i spissen for en lignende satsing i Midt-Norge.

CK Nord blir ofte omtalt som et slags «Team Trøndelag», men er i realiteten en gjenoppliving av Olaf Lurviks gamle lag med samme navn.

Kvålsvoll er sportsdirektør for laget som også har U23-ryttere som sitt hovedsegment. Blant annet er den 19 år gamle sønnen, Sebastian Kvålsvoll, tilknyttet laget.

Kaggestad: - Mer prestisje
Tidligere proffsyklist Mads Kaggestad ser positivt på sykkelnyheten fra Grimstad.

- Spesielt dersom dette fører med seg mer prestisje mellom klubbene og mer oppmerksomhet fra mediene, sier Kaggestad til Nettavisen.

- Den skarpe konkurransen vil både heve nivået og bety mye for norgescupen, legger han til.

Hovedsakelig sørlendinger
Fra før av har Norge tre lag med UCI-status: Team Joker Bianchi, Sparebanken Vest-Ridley og Trek-Adecco. Bak dem følger en rekke lokale lag som Hushovd og Kvålsvoll vil forsøke å hente de fremste talentene til i framtida.

På tirsdagens pressekonferanse ble det bekreftet at sørlendingene Christian Frivold (Grimstad CK), Morten Mørland (Kristiansand CK) og Åsmund Sivertsen er klare for Plussbank Cervélo, skriver Agderposten.

Nettavisen vet at Øystein Stake Laengen (fra Bærum og Omegn Cykleklubb) også er på vei til Hushovds rekker. Tidligere toppsyklist Ragnhild Kostøl er aktuell som trener.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere