*Nettavisen* Sport.

Thor taus om Lance-dop

Thor Hushovd «gidder ikke å kommentere Armstrong-saken». Men det er plenty andre som er villige. Hva mener du?

24.08.05 15:56

- Jeg gidder ikke kommentere det, sier en ordknapp Hushovd til TV 2 Nettavisen.

- Hvorfor ikke?

- Det eneste jeg vet, er det jeg har lest i media, svarer nordmannen før han skylder på dårlig tid og legger på.

Full forvirring
Hushovd og Armstrong fant tonen under årets Tour de France, og Armstrongs kone Sheryl Crowe la ikke skjul på sin begeistring for Thor «den norske vikingen».

Og mens Credit Agricole-rytteren nekter å kommentere Armstrong-føljetongen, har det kommet mange andre reaksjoner i løpet av dagen. De samme personene er sitert med vidt forskjellige synspunkter i ulike medier, og samtidig er det stor uenighet om Armstrongs redelighet.

Her er et utvalg:
- For første gang, og dette er ikke lenger bare rykter, finnes det vitenskapelige bevis på at Armstrong hadde det forbudte stoffet EPO i kroppen. Det har noen vist meg, sier Tour de France-sjef Jean-Marie Leblanc ifølge AP.

På nettsiden til dansk TV 2 er Tour-sjefens kommentar en litt annen:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

- Jeg forholder meg litt forsiktig og tvilende til saken, som så mange andre sportselskere sikkert gjør det. Dette er resultatet av en undersøkelse, og tilsynelatende en god undersøkelse. Men det er ikke en oppgave for Tour de France-ledelsen å iverksette en større undersøkelse.

Tvetydig sitert
Frankrikes sportsminister Jean-Francois Lamour er også tvetydig sitert:

Reuters melder at han ikke kan bekrefte dopingrapporten.

- Jeg kan ikke bekrefte dette. Jeg vet, takket være laboratoriet, at det var EPO-tilfeller i 1999 fordi laboratoriet har testet prøvene på nytt. Men denne informasjonen oppgir ikke noe navn, skal Lamour ha sagt til RTL radio ifølge Reuters.

I dansk TV 2 er hans reaksjon en ganske annen:

- Det her viser kun at de mennesker som jukser ikke skal føle seg sikre. Dette er triste nyheter, men det er også et positivt skritt fremover i kampen mot doping, sier Lamour ifølge nettstedet til den dansk tv-kanalen.

- Kan ikke bekrefte
Presidenten for den internasjonale sykkelunionen Hein Verbruggen sier dette:

- Det er rart å høre dette. Men i øyeblikket involverer saken utelukkende Lance Armstrong og Frankrike. Vi må vente og se om det er sant, sier han.

Laboratoriets versjon

- Vi kan ikke forbinde resultatene til en enkelt sportsmann, og kan derfor heller ikke bekrefte den forbindelse som er skapt mellom L'Equipe og testresultatene og de dokumenter avisen offentliggjør, uttaler laboratoriets ledelse i en pressemelding.

Hevder sin uskyld
Armstrong selv hevder sin uskyld, og kaller det hele en fortsettelse av «heksejakten»:

- Jeg vil bare fastslå det jeg har sagt mange ganger. Jeg har aldri tatt prestasjonsfremmende stoffer, sier texaneren på sin hjemmeside.

Johan Kaggestad sa til TV 2 Nettavisen i går at L'Equipe hadde en agenda mot Armstrong, men fortalte samtidig at han synes saken var interessant.

Det internasjonale antidopingbyrået WADA mener på sin side at Armstrong bør uttale seg.

Hva mener du? Si din mening i Veggavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.